Volvo Cars opent nieuwe batterijfabriek in Gentse productievestiging in North Sea Port

Volvo Cars huldigde op donderdag 5 maart in de Belgische productievestiging in Gent officieel een gloednieuwe batterijfabriek in. Daar wordt later dit jaar de eerste volledig elektrische wagen, de XC40 Recharge P8, gebouwd.

Volvo Cars opent nieuwe batterijfabriek in Gentse productievestiging in North Sea Port

De XC40 Recharge P8 is de eerste van een gamma volledig elektrische Volvo’s. En de eerste Volvo met een splinternieuw infotainmentsysteem ondersteund door het Android-besturingssysteem van Google.

De komende vijf jaar zal Volvo elk jaar een volledig elektrische auto lanceren, aangezien het merk ernaar streeft om tegen 2025 de helft van zijn globale verkoop te verwezenlijken met volledig elektrische auto’s, en de rest met hybride wagens. Recharge is de overkoepelende naam die aan elke oplaadbare Volvo met een volledig elektrische of plug-in hybrideaandrijving zal worden gegeven.

Elektrificatiestrategie

De inhuldiging van de batterijfabriek is het recentste voorbeeld van Volvo Cars’ ambitieuze elektrificatiestrategie en klimaatactieplan. Tussen 2018 en 2025 wil het bedrijf zijn CO2-voetafdruk voor de levenscyclus per wagen met 40% verkleinen. Daarmee wil het bedrijf de eerste stap zetten in de richting van zijn doel om tegen 2040 een klimaatneutrale onderneming te worden.

Gent in een voortrekkersrol

Met 6.500 werknemers is Volvo één van de grootste werkgevers in North Sea Port en in Gent. De Gentse vestiging krijgt als eerste van de fabrieken binnen de wereldwijde Volvogroep een batterijassemblagezone. Een mooie verdere verankering van een sterkmaker in de grensoverschrijdende haven.

Meer informatie over North Sea Port:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!