Voucher voor kansrijke initiatieven duurzame energie

  • Regionale ontwikkeling
  • Bron: Oost NL

Zeven kansrijke initiatieven op het gebied van duurzame energie kregen deze week een voucher van € 10.000 uitgereikt om een businesscase uit te werken.

Voucher voor kansrijke initiatieven duurzame energie

De vouchers passen in het programma De Groeiversneller voor duurzame energie van de provincie Gelderland. Oost NL is verantwoordelijk voor de uitvoering van het programma en begeleidt ondernemers en organisaties die in aanmerking komen voor De Groeiversneller met kennis, financiering en het leggen van contacten binnen haar netwerk. De initiatieven leveren stuk voor stuk een belangrijke bijdrage aan CO2 reductie, de productie van duurzame energie of de besparing van energie. 

Uitreiking

Gedeputeerde Jan Jacob van Dijk reikte de vouchers uit en benadrukt het belang van deze initiatieven voor een duurzame Gelderse economie. 'Er zijn projecten nodig om de omslag naar een energieneutraal Gelderland in 2050 te halen. Veel initiatiefnemers hebben interessante ideeën, maar lukt het hen niet die verder uit te werken tot haalbare en betaalbare voorstellen. Met deze steun helpen we hen daarbij.' aldus gedeputeerde van Dijk.

Kansrijke initiatieven verder helpen

Oost NL ondersteunt de initiatieven met kennis en haar netwerk. Jan Jonker, senior projectmanager bij Oost NL is erg tevreden met het grote aanbod van ondersteuningsaanvragen op het gebied van duurzame energie. 'Met het programma De Groeiversneller laten we zien dat we in Gelderland duurzame energie projecten serieus nemen. Er zijn voor dit jaar nog een aantal vouchers beschikbaar. Om in aanmerking te komen dienen initiatieven eerst een quickscan in te vullen op de website van Oost NL.' Jonker nodigt initiatieven van harte uit om aan te haken. 'Projecten waar muziek in zit helpen we graag verder.'

Revolutionaire drijvende zonnepanelen

De eerste zeven initiatieven die een voucher ontvangen lopen uiteen van elektrische deelauto's tot een bedrijventerreinen met collectieve zonne-energie of een hybride warmtenet voor een woonwijk. De drijvende zonnepanelen vormen een onderdeel van de ontwikkeling van een duurzaam bedrijventerrein in Elst, Overbetuwe. Etienne Schiffelers, parkmanager vertelt enthousiast: 'De revolutionaire drijvende zonnepanelen die we hier op de Aamseplas plaatsen dragen bij aan een energieneutraal bedrijventerrein. Met de voucher werken we de businesscase verder uit. Al in 2018 kunnen de panelen er liggen. Het mooie is dat we dit initiatief straks nog veel breder kunnen opschalen naar andere bedrijventerreinen in Gelderland. Zo leveren we dus een mooie bijdrage aan het streven Gelderland Energieneutraal te maken in 2050.'

Meer informatie over Oost NL:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!