Vraag naar realiseren van ledverlichting blijft groot voor Van Ruth Groepsvervanging

  • Technologie

Van Ruth Groepsvervanging nam onlangs de verlichting op het parkeerterrein van Belden Wire & Cable in Venlo grondig onder handen. Op het terrein werd nieuwe bekabeling aangelegd en nieuwe lichtmasten met nieuwe led armaturen gerealiseerd.

Vraag naar realiseren van ledverlichting blijft groot voor Van Ruth Groepsvervanging

Foto: Verlicthing parkeerterrein van de firma Belden Wire & Cable te Venlo

Directeur Hans van Ruth: “Vroeger werd dit parkeerterrein uitgelicht met SOX 55w lampen, nu met led 29w armaturen. Het systeemvermogen van een SOX 55w is al snel zo’n 70w, waardoor de vervanging een ruime besparing oplevert van meer dan vijftig procent.”

Over op led

Al meer dan 35 jaar houdt Van Ruth Groepsvervanging zich bezig met het onderhouden van verlichtingsinstallaties. Bestonden de werkzaamheden vroeger hoofdzakelijk uit het uitwisselen van de diverse lichtbronnen, nu staat het vervangen van de bestaande lichtbronnen naar led lichtbronnen centraal.

Ledverlichting

De in de praktijk veel toegepaste 2PLC18w of 2PLC26w armaturen kunnen worden vervangen door een led armatuur van 8- tot 21w. “Hieruit blijkt dat een instelling van 10w al voldoende is. Deze armaturen gaan 70.000 uur mee en op de driver zit tien jaar garantie.” Voor het St. Anna Ziekenhuis in Geldrop heeft het in led verlichting gespecialiseerde bedrijf tot nu toe 650 van de 1600 armaturen op deze manier uitgevoerd. Van Ruth: “Ook hebben wij hier alle WTR-ruimten voorzien van ledverlichting.”

Subsidie voor verlichting

Ter bevordering van energiebesparing heeft het huidige kabinet subsidie voor de zorgsector vastgesteld. Die komt neer op een subsidie tot 100.000 euro per project met een subsidie van vijftien procent. “Ook komen er regelmatig subsidies vrij voor onder meer sportzaken”, weet Van Ruth. “Daarnaast wil men de grotere bedrijven verplichten om in de loop van 2020 bestaande verlichting te vervangen door ledverlichting. Dit is natuurlijk een enorme boost voor het milieu en ook voor onze sector.”

Inbouw led-panelen

Van Ruth Groepsvervanging levert en monteert daarnaast een groot aantal inbouw led-panelen 600x600 mm en 300x1200 mm voor in een systeemplafond. Afhankelijk van de eisen zijn daarin diverse soorten leverbaar. “Ook de minder voorkomende maat van 300x1500mm is leverbaar.”

Voor eigenaren van gebouwen is de aanleg van ledverlichting een interessante overweging. Wat Van Ruth betreft moet de investering zich binnen twee jaar terugverdienen, iets wat in vrijwel alle gevallen ook haalbaar is.

Auteur: Carline Klijn – van Best

Meer informatie over VAN RUTH GROEPSVERVANGING:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!