VVV Noordoost-Brabant organiseert busexcursies langs Duits Lijntje

  • Toerisme & Recreatie
  • Bron: VVV Noordoost-Brabant

Het Duits Lijntje heeft een belangrijke rol gespeeld in de opkomst van het spoorwegnetwerk van Nederland. VVV Noordoost-Brabant biedt vanaf mei t/m oktober een aantal busexcursies die terugblikken op de rijke geschiedenis van het oude spoor tussen Boxtel en Wesel (Duitsland).

VVV Noordoost-Brabant organiseert busexcursies langs Duits Lijntje

Deze spoorlijn liep oorspronkelijk van Londen naar St. Petersburg, maar met name de spoorverbinding van Boxtel naar Wesel (Duitsland) kent een roemrijke geschiedenis. In 1869 is de bouw gestart en in 1873 is de spoorlijn geopend door de Noord-Brabantsch-Duitse Spoorwegmaatschappij (NBDS). Het doel van deze oost-west verbinding was het tot stand brengen van een rechtstreekse korte verbinding tussen de zeehavens Vlissingen, Antwerpen en Rotterdam en het Duitse achterland. In 1950 is de spoorlijn opgeheven.

Kennismaken met het Duits Lijntje

Tegenwoordig biedt het Duits Lijntje diverse recreatieve mogelijkheden om de geschiedenis en de omgeving van het Duits Lijntje te ontdekken. Naast een fiets en belevingsroute is het mogelijk om deel te nemen aan busexcursies, die de bezoeker langs een deel van het oude spoortracé leiden. Ze laten je kennismaken met de historie en de mooie groene omgeving van deze oude spoorlijn.

De eerste excursie vindt plaats op zaterdag 24 mei vanuit de Markt in Veghel, waarna de excursie gestart wordt vanaf het station in Boxtel. Vanuit Boxtel rijdt de bus o.a. naar Kasteren, Eerde, Sint Hubert en Uden.

Zaterdag 7 juni wordt er verzameld in Veghel en wordt de excursie gestart in Schaijk. Vanaf daar rijdt de bus o.a. naar Sint Hubert, Mill, Volkel en Eerde. Ook wordt er een bezoek gebracht aan Bezoekerscentrum Steltenberg.

Zaterdag 16 augustus en 18 oktober worden vanuit Veghel de kernen Uden, Sint Hubert en Haps aangedaan. In Haps wordt het voormalig tracé van het Duits Lijntje opgezocht dat leidt naar Gennep  waar de Loc 94 wordt bezichtigd. Vanuit daar rijdt de bus naar het Duitse Hommersum en Kessel en vervolgens weer naar Nederland. De ochtend staat bij deze excursie in het teken van het Duits Lijntje, tijdens het middagprogramma komt het prachtige Peellandschap aan bod.

Reserveren

Reserveren is mogelijk via onderstaande contactgegevens. Kosten voor deelname aan de busexcursie zijn € 37,50 p.p. en is incl. lunch. Aanvang 10.00 tot 16.00 uur (duur excursie ± 6 uur).

VVV Noordoost-Brabant
T: 073 - 614 99 86
E: reserveringen@vvvnoordoostbrabant.nl

Meer informatie over VVV Noordoost-Brabant:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!