Waterleidingsprinkler van BAM Techniek behaalt certificering

  • Technologie
  • Bron: BAM Techniek

De door BAM Techniek – Fire Protection, in consortium, ontwikkelde waterleidingsprinkler is gecertificeerd door het onafhankelijke Duitse testinstituut VdS (Vertrauen durch Sicherheid).

Waterleidingsprinkler van BAM Techniek behaalt certificering

BAM Techniek – Fire Protection heeft eerder dit jaar een unieke sprinkler voor het standaard waterleidingnetwerk geïntroduceerd. Het waterleidingsprinklersysteem was al theoretisch getoetst door TU Delft en in de praktijk – met een positieve conclusie – getest door het centrum voor brandveiligheid Efectis Nederland. Nu heeft ook VdS - een toonaangevend testinstituut gespecialiseerd in brandbeveiliging en security – de betrouwbaarheid van de kostenbesparende waterleidingsprinkler erkend. De VdS-certificering is voor BAM Techniek – Fire Protection van belang voor de verdere uitrol van de waterleidingsprinkler op de Nederlandse en Duitse markt.

Zuinig met water

Een consortium bestaande uit TU Delft, brandweer, VSH (totaalaanbieder van installatiesystemen), Siron (leverancier van producten voor sprinklerinstallaties) en penvoerder BAM Techniek heeft een waterzuinige sprinklerkop ontwikkeld voor toepassing in woningen. De speciale kostenbesparende, en vooral betrouwbare waterleidingsprinkler heeft genoeg aan de standaard waterleidingdruk en volumestroom die doorgaans in woningen beschikbaar is.

Veel interesse

Inmiddels bestaat er veel belangstelling voor de waterleidingsprinkler vanuit woningbouworganisaties, woningcorporaties en zorgcentra. Diverse installateurs zijn gestart met de opleiding bij partner VSH om een erkenning te verkrijgen als waterleidingsprinklerinstallateur. Met deze erkenning kunnen zij de sprinkler aanschaffen en de installatie uitvoeren.

40 jaar ervaring

De business unit Fire Protection van BAM Techniek is gespecialiseerd in brandbeveiliging en biedt voor elke situatie een optimale oplossing. In verreweg de meeste gevallen zorgen sprinklersystemen voor het beste resultaat. BAM Techniek heeft meer dan veertig jaar ervaring met deze technologie en is als geen ander in staat om sprinklertechniek te implementeren.

Meer informatie over BAM BOUW EN TECHNIEK B.V. REGIO OOST:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!