Watersport Experience op Schouwen-Duiveland

  • Onderwijs & Training
  • Bron: SportZeeland

Op dinsdag 1 juli 2014 vindt de eerste Watersport Experience plaatsvinden. In totaal doen er 106 leerlingen van groep 7 en 8 mee van drie Schouwen-Duivelandse scholen.

Watersport Experience op Schouwen-Duiveland

Door een samenwerking met de aanbieders: Aquavitesse, Van Bellen surf en Snow, SD Adventures, Bruinisse Fun Beach, Jachthaven Bruinisse en SportZeeland worden de volgende watersport aangeboden: zeilen, kanoën, banaanvaren, windsurfen, waterskiën, suppen, beachvolleybal en is er een waterpark.

Doelstellingen Watersport Experience:

  • Kennismaking met diverse soorten watersport voor de Zeeuwse jeugd
  • In de omgeving van de school
  • Activiteit tijdens schooltijd (in de vorm van een schooldag / schoolreis)
  • Informeren over de Zeeuwse watersportmogelijkheden
  • Plezier in watersport

Zon, zand, water, wind. Sporten in Zeeland, dat is sporten met de elementen. Dat is snelheid maken op het Veerse meer, freestylen op het Grevelingenmeer of golven pakken op de Noordzee. Zeilen tussen zeehondenzandplaten, opkijkend naar gigantische zeeschepen. Altijd in het gezelschap van de wind en deining. Soms zacht maar vaak hard. Zeeland daagt je uit.

Watersportwedstrijden

In Zeeland zijn er veel mogelijkheden op het gebied van watersport. Ook zijn er veel watersportevenementen en wedstrijden. Zo wordt er op de Grevelingen met regelmaat EK’s georganiseerd voor zowel de disciplines zeilen als windsurfen. Vindt er in Domburg de Domburg Classic golfsurfen plaats en zijn er diverse promotionele activiteiten op het Veerse Meer. SportZeeland vindt het ook belangrijk om de Zeeuwse jeugd kennis te laten maken met watersport en ze te betrekken bij de evenementen die georganiseerd worden.

Watersport Experience

De Watersport Experience is een watersportdag met als doel 80 tot 100 leerlingen in hun eigen omgeving kennis te laten maken met watersporten (zoals zeilen, surfen en kanoën). Tijdens deze dag krijgen de leerlingen een introductie in twee watersportdisciplines. Tevens krijgen zij informatie over welke watersporten en evenementen in Zeeland te beoefenen of te bezoeken zijn. Naast educatie over watersportonderdelen staat uiteraard plezier en waterpret centraal op deze dag.

In september zullen er nog 4 dagen plaatsvinden op de Brouwersdam, Veerse Meer en Domburg.

Meer informatie over SportZeeland:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!