WCM Summer School 2017 bijna van start met bijna 40 deelnemers

  • Maintenance
  • Bron: World Class Maintenance (WCM)

Dit jaar wordt de WCM Summer School georganiseerd van 31 juli tot 4 augustus en vindt plaats bij het KIM, het Koninklijk Instituut voor de Marine.

WCM Summer School 2017 bijna van start met bijna 40 deelnemers

In een week tijd krijgt de groep van bijna 40 young maintenance professionals de kans om hun kennis en ervaring op het gebied van Maintenance Management & Engineering te vergroten. Hoogleraren van alle Nederlandse universiteiten met maintenance als vakgebied verzorgen een masterclass (TU Delft, Universiteit Twente, Technische Universiteit Eindhoven, Rijksuniversiteit Groningen, NLDA, Erasmus Universiteit Rotterdam en Tilburg University) en de Marine brengt de case in.

Deelnemers

De groep bestaat dit jaar uit bijna 40 deelnemers, waarvan ruim de helft WCM-lid is. De grootste groep bestaat uit jonge mannen die een aantal jaren werkervaring hebben opgebouwd. Studenten, vrouwen en buitenlandse deelnemers zijn in de minderheid.

Vernieuwd programma

De WCM Summer School wordt dit jaar voor de zesde keer georganiseerd en dit jaar is het programma geheel vernieuwd. Op basis van inzichten uit het onderzoeksrapport Smart Moves for Smart Maintenance zijn onderwerpen zoals big data, human factors, performance based contracting en life cycle costing toegevoegd (lees hier meer over dit onderzoek). Maintenance Management & Engineering blijft het hoofdonderwerp.

Over de Marine-case

De onderhoudsorganisatie van de Koninklijke Marine in Den Helder, DMI (Directie Materiële Instandhouding), verzorgt komende zomerde case. De studenten van de WCM Summer School krijgen de unieke gelegenheid zich een week lang bezig te houden met een bijzonder type asset: de nieuwe M-fregatten die nog in ontwikkeling zijn. De belangrijkste vraag en uitdaging voor de studenten is om na te denken over hoe DMI het onderhoud van de schepen kan optimaliseren door het introduceren van onderhoudsinnovaties zoals predictive maintenance, life cycle management en design for maintenance. Deze case heeft, zoals elk jaar, niet alleen technische aspecten maar gaat ook zeker over organisatorische onderdelen. Lees hier meer over de case.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!