Weener XL opent Taalpunt voor laaggeletterden

  • Zakelijke dienstverlening
  • Bron: Weener XL

Als je laaggeletterd bent, loop je een achterstand op in de samenleving. Want laaggeletterden hebben grote moeite met lezen, schrijven en/of rekenen. Dat staat haaks op wat men wil bereiken in ’s-Hertogenbosch.

Weener XL opent Taalpunt voor laaggeletterden

Onlangs heeft Weener XL daarom een nieuw Taalpunt geopend. Hier krijgen inwoners uit de gemeente ’s-Hertogenbosch hulp bij hun vraag en krijgen ze informatie over mogelijk te volgen cursussen.

Wat is laaggeletterdheid?

Bij laaggeletterdheid denken de meeste mensen vaak alleen aan taal. Maar het is veel meer dan dat. Laaggeletterdheid gaat over het begrijpen van informatie. 1 op de 8 inwoners in de gemeente ‘s-Hertogenbosch is laaggeletterd. Dit betekent dat de kans groot is dat iedereen in zijn of haar omgeving iemand kent die moeite heeft met lezen, schrijven, rekenen of het gebruik van een computer.

Waarom een Taalpunt?

Met de opening van het Taalpunt wil Weener XL mensen graag de mogelijkheid geven zich te laten informeren over verschillende mogelijkheden, waaronder het volgen van een cursus, om de Nederlandse taal beter onder de knie te krijgen. Het Taalpunt is er voor klanten van Weener XL, bezoekers en wijkbewoners. Overige inwoners uit de gemeente ’s-Hertogenbosch kunnen terecht bij andere Taalpunten in de regio waaronder het Jeroen Bosch Ziekenhuis en de bibliotheek.

Bossche Taalnetwerk

Naast de verschillende Taalpunten in de gemeente kunnen inwoners van ’s-Hertogenbosch ook terecht bij het Bossche Taalnetwerk: een samenwerkingsverband tussen verschillende organisaties uit de regio welke zich inzet om de basisvaardigheden met betrekking tot lezen en schrijven te verbeteren. 

Meer informatie over WEENER XL :

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!