‘Wij zijn echte doeners met passie voor ons werk’

  • Bouw

Al meer dan 75 jaar is Gebroeders van den Maagdenberg in Hoeven een begrip op het gebied van grondwerk. Met een vernieuwde directie, onder leiding van Wim van den Maagdenberg en Stan Koevoets, willen zij zich de komende jaren nog meer gaan richten op volledige ontzorging van klanten.

‘Wij zijn echte doeners met passie voor ons werk’

‘Onze focus blijft liggen op grondverzet en daarnaast richten we ons steeds meer op andere projecten in de civiele sector’, legt adjunct-directeur Stan Koevoets uit.

‘Wij zijn echte doeners met passie voor ons werk’, zegt directeur Wim van den Maagdenberg van het familiebedrijf. ‘Dat is ook onze grote kracht. Wij gaan altijd voor het beste resultaat en kennen geen ‘nee’. Daarnaast voelen wij ons zeer betrokken bij onze klanten. Als zij ooit met een probleem zitten, dan doen wij er alles aan om dit voor hen op te lossen. Team Van den Maagdenberg staat dag en nacht voor hen klaar.’

Eerder aan tafel

Gebroeders van den Maagdenberg voert grondwerken uit in de breedste zin van het woord; voor hoogspanningskabels, wegenbouw, woningbouw, industrie. Geen project is te groot of te klein. Wim van den Maagdenberg:

‘Een van onze hoofdactiviteiten is het verzorgen van het grondwerk voor de aanleg van pijpleidingen. Daarnaast kunnen we met behulp van speciale buizenwagens, rupsdumpers en graafmachines met vacuüminstallaties de buizen in het tracé leggen. Voor alle soorten buizen van klein tot groot kunnen onze machines worden uitgerust met de gewenste vacuüminstallatie. Nadat de pijpleiding is aangelegd wordt het tracé vakkundig afgewerkt. Het tracé wordt in de oude, of betere staat hersteld. De ambitie voor ons als bedrijf is om ons niet alleen op het grondverzet zelf te richten, we komen steeds vaker “eerder aan tafel” bij onze opdrachtgever. Op deze manier kunnen we vroeger in het proces meedenken met de klant. Dit om een zo efficiënt mogelijk project te krijgen, waarbij we voor de klant altijd gaan voor kwaliteit tegen een geaccepteerde prijs.’

We richten ons als bedrijf meer en meer op andere projecten in de civiele sector, hierbij kan worden gedacht aan de aanleg van ecologische verbindingszones en dijkprojecten. Maar ook werkzaamheden in de utiliteitsbouw of het bouwrijp maken van bedrijventerreinen behoren tot ons vakgebied.

Meer dan 50 kranen

Bij Gebroeders van de Maagdenberg werken zo’n 40 medewerkers. Het bedrijf heeft opdrachtgevers in Nederland, België, Luxemburg, Duitsland en Frankrijk. Dochterbedrijf Vincent Verhuur in het Zeeuwse Hoek is vooral werkzaam in de regio zuidwest Nederland en België. Zij verzorgen de verhuur van machines (met machinist) voor wegenbouwers, pijpleidingbedrijven, overheden, Havenschappen en de petrochemische industrie. Een specialisatie van dit bedrijf is de beschikbaarheid 24/7 dit veelal in verband met de industriële klanten, maar ook de vloot van verreikers is bijzonder te noemen.

Het totale machinepark telt ruim vijftig kranen en er is meer dan vijftig stuks overig materieel aanwezig om alle voorkomende werkzaamheden aan te kunnen. Ons machinepark kan elke ondergrond aan, het overgrote deel van de machines is uitgerust met 3D-GPS, waarmee tot op de centimeter nauwkeurig kan worden gewerkt. Bovendien beschikken we over diverse eigen vrachtwagens, waarmee we enorm flexibel zijn en kunnen inspelen op de wensen van de klant.

Een bijzondere machine in het machinepark van het bedrijf is de Hitachi ZX350LC met 30 meter telescoop giek. Hiermee kunnen diepe bouwputten tot wel 30 meter diep worden uitgegraven.

Volop doorgroeimogelijkheden

‘Wij zijn een fris en gezond bedrijf. De meeste machinisten werken hier al jaren, samen met de jongeren is dit een gezonde mix van jeugdig enthousiasme en geweldig veel ervaring, vertelt Stan Koevoets. ‘Wij zijn een erkend leerbedrijf en zijn volop in contact met de opleiders om jongeren kennis te laten maken met deze boeiende bedrijfstak. We zijn met de opleidingscentra in gesprek om praktijkdagen vanuit ons bedrijf te faciliteren.

Daarnaast zijn we een werkgever waarbij veiligheid en vakmanschap hoog in het vaandel staan. Daarvoor bieden wij onze medewerkers een mooie werkomgeving en volop opleidingsmogelijkheden.

Auteur: Gerben van den Broek

Meer informatie over MAAGDENBERG B.V., GEBR. VAN DEN:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!