Wijffels Tilburg zet in op duurzaam meubilair

  • Innovatie & MVO
  • Bron: Wijffels Tilburg

Duurzaamheid speelt een steeds belangrijkere rol in onze samenleving. Om klaar te zijn voor de toekomst moeten ook bedrijven hier flinke stappen in zetten. Wijffels Tilburg is hard aan het werk om de principes van circulair meubilair en recyclebare grondstoffen in de praktijk te brengen.

Wijffels Tilburg zet in op duurzaam meubilair

Dat doen ze onder andere met de burostoel IN van Wilkhahn.

Duurzaam meubilair

De stoel IN van Wikhahn wordt geproduceerd volgens ISO 14001 en EMAS. Het minimaliseren van onderdelen, niet lassen of verlijmen van onderdelen, zorgt ervoor dat onderdelen aan het eind van de gebruiksperiode eenvoudig gerecycled kunnen worden. Van ieder Wikhahn product is een materiaal paspoort verkrijgbaar.

Gerecycled PET

Een ander voorbeeld van circulair meubilair bij Wijffels Tilburg, zijn de stoelen NOOK en POD van De Vorm. Deze zijn geproduceerd volgens de PET Technology: een traject waarbij gerecyclede plastic flessen worden omgezet in zacht vilt. Dit materiaal is ideaal voor het ontwikkelen van duurzame meubels, door de inzet van intelligente 3D perstechnieken.

Herbruikbare grondstoffen

Door toevoeging van enkel de nodige materialen gaan de stoelen van De Vorm niet alleen lang mee, maar zijn ze makkelijk uit elkaar te halen. Hierdoor is ieder materiaal en onderdeel herbruikbaar. Daarnaast is het PET Felt een veilig materiaal. Het stoot geen gevaarlijke gassen zoals formaldehyde uit.

Showroom Wijffels

In hun showroom in Tilburg laat Wijffels zien dat duurzaamheid en design prima samengaan in de stoelen van De Vorm. Daarnaast zijn in de showroom ook de andere kantoorartikelen van Wijffels te bezichtigen, waaronder creatieve akoestische oplossingen en werkruimteverdelers.

Meer informatie over WIJFFELS TILBURG:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!