Wim Bens verkozen tot nieuwe voorzitter ZLTO

  • Agrofood & Biobased

Per 1 april 2019 start Wim Bens, huidig directievoorzitter bij Rabobank Tilburg, als nieuwe voorzitter van het bestuur van ZLTO waar hij samen met directeur Kathleen Goense, andere bestuursleden en medewerkers verder zal werken aan de visie Boeren hebben een Oplossing.

Wim Bens verkozen tot nieuwe voorzitter ZLTO

Huidige voorzitter Hans Huijbers: “Het bestuur heeft met de keuze voor Wim Bens bewust een keuze gemaakt voor een ander profiel. ZLTO heeft in haar geschiedenis vaker een niet-boer als bestuurder gehad en ook dat zijn fases waar we met plezier op terug kijken. Het bestuur heeft alle vertrouwen in hem, vanwege zijn gedreven persoonlijkheid en zijn passie voor onze sector.”

Werkgeschiedenis Wim Bens

Wim Bens woont in Heesch. Hij studeerde SPD/HEAO-BE en haalde later zijn MBA-diploma op Nijenrode. In 1992 kreeg hij zijn eerste directiefunctie en sinds 2012 is hij directievoorzitter bij Rabobank Tilburg. Daarnaast is hij landelijk actief in diverse besturen en commissariaten zoals het Textielmuseum en het Regionaal Archief. In het verleden was hij commissaris bij woningcorporaties en was hij betrokken bij het toenmalige kenniscentrum Agro & Co.

Een ervaren bestuurder

Verschillende functies als directeur en als toezichthouder maken Bens een zeer ervaren bestuurder. De combinatie van zijn verbindende kwaliteiten, gedreven persoonlijkheid en warme belangstelling voor de agrarische sector, maken dat het bestuur van ZLTO hem de functie van voorzitter meer dan toevertrouwt.

Agrarische kennis

Wim Bens kijkt ernaar uit om als bestuurder van ZLTO pal te staan voor de belangen van boeren en tuinders in Brabant, Zeeland en Zuid-Gelderland. In zijn loopbaan heeft hij jarenlang in het hart van de agri & food sector gewerkt. De laatste jaren werkte hij bij een grote stadsbank, dus hij zal na zijn aantreden dan ook snel beginnen met het weer actualiseren van zijn 'agrarische' kennis en te horen wat er leeft onder ZLTO-leden.

Vertrouwen

Hans Huijbers kondigde in oktober zijn vertrek aan. Hij zal de komende tijd zijn kennis en ervaring overdragen aan Wim Bens zodat hij ZLTO per 1 april met een gerust hart achter kan laten in de handen van Bens en Goense. ZLTO heeft er alle vertrouwen in dat dit duo de vereniging in goede banen zal leiden.

Meer informatie over ZLTO:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!