Winnaars Brabant Startup Awards staan voor grote diversiteit aan innovaties

  • Zakelijke dienstverlening
  • Bron: BOM

Hocosto, Lightyear, Morphotonics, Flow.ai en PeelPioneers zijn de eerste winnaars van de Brabant Startup Awards. Dat meldt de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij. Afgelopen dinsdag werden de prijzen in Tilburg uitgereikt onder het toeziend oog van Constantijn van Oranje, special envoy van StartupDelta.

Winnaars Brabant Startup Awards staan voor grote diversiteit aan innovaties

De Brabant Startup Awards zijn een initiatief van Innovation Origins. BOM Brabant Ventures, onderdeel van de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij, trad op als gastheer van het evenement.

Jury Brabant Startup Awards

De jury van de Brabant Startup Awards, onder voorzitterschap van Janneke Niessen en verder bestaande uit Alex Kind (One of A Kind Technologies), Tarique Ariswalla (Protix), Andrea van Elsas (Aduro Biotech) en Jaap Schuddemat (Heliox), had de keuze uit 58 startups die na de nominaties aan de voorwaarden bleken te voldoen.

Beoordelingscriteria

Juist omdat de diversiteit van de inzendingen groot was, had de jury geen makkelijke taak. Criteria bij de beoordeling waren, naast een actieve aanwezigheid in het Brabantse ecosysteem, onder meer schaalbaarheid, duurzaamheid (in product en bedrijfsvoering) en de teamsamenstelling. De aanwezigheid van betalende klanten bleek vaak doorslaggevend bij de selectie. Ook was de jury gecharmeerd van startups die met oplossingen komen voor de grote problemen van deze tijd.

Meer informatie over BOM, Brabantse Ontwikkelings Maatschappij:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!