Winnaars eerste Senzer Award bekend

  • Arbeidsmarkt
  • Bron: Senzer

Natuurpoort Vennenhorst uit Someren en Van den Broek Logistics uit Helmond zijn winnaar geworden van de eerste Senzer Award, die werd uitgereikt tijdens de Dag van de Ondernemer. De Senzer Award is een beloning voor ondernemers die op vernieuwende wijze omgaan met werkgelegenheid en de arbeidsmarkt in de regio Helmond-De Peel.

Winnaars eerste Senzer Award bekend

Van links naar rechts: Frank Smeijers van Natuurpoort Vennenhorst, René Walenberg van Senzer en Karel van Rooij van Van den Broek Logistics.

De Senzer Award is uitgereikt in twee categorieën: kleine ondernemingen tot 50 medewerkers en middelgrote en grote ondernemingen vanaf 50 medewerkers. De zes genomineerde bedrijven zijn door een jury geselecteerd uit 24 inzendingen. Tijdens de Dag van de Ondernemer kregen zij de gelegenheid om zichzelf te presenteren, waarna de 160 aanwezige ondernemers uiteindelijk een stem mochten uitbrengen. Na het tellen van de stemmen kwamen Natuurpoort Vennenhorst en Van den Broek Logistics als grote winnaars uit de bus.

Verder kijken dan standaardaanbod

In de categorie tot 50 medewerkers waren ook garenspinnerij Artofil in Deurne en Van Stipdonk Landschapsinrichting uit Geldrop genomineerd. Natuurpoort Vennenhorst ging er uiteindelijk met de winst vandoor. Bij Natuurpoort Vennenhorst in Someren staat de mens centraal. Het sociaal zijn zit in de genen van het bedrijf. “Krapte op de arbeidsmarkt maakt dat wij verder kijken dan alleen het standaardaanbod aan personeel. Dat betekent dat we ook de meer kwetsbare mensen op de arbeidsmarkt een kans bieden om hun talenten bij ons te ontplooien”, licht eigenaar Frank Smeijers toe.

Medewerkers met diverse achtergronden

Bij ondernemingen met meer dan 50 medewerkers waren handelsonderneming EDCO in Deurne en aluminium gevel- en bouwmaterialen producent Reynaers - Roval in Helmond de andere kanshebbers. Hier mocht Van den Broek Logistics de Senzer Award in ontvangst nemen. Maatschappelijk verantwoord ondernemen zit in het DNA van Van den Broek Logistics. “Zo’n 95 procent van onze medewerkers komt uit de regio Helmond-De Peel. En hun achtergronden zijn heel divers: zo hebben we Wajongers in dienst, maar ook personen die in het verleden veel problemen hebben gehad en moeite hebben om weer terug in het arbeidsproces te komen. En mensen van alle leeftijden zijn bij ons welkom”, laat directeur Karel van Rooij weten.

In het zonnetje

De prijsuitreiking was een van de hoogtepunten van de Dag van de Ondernemer, een initiatief van MKB Nederland om ondernemers te bedanken en ze een keer in het zonnetje te zetten. In de regio Helmond-De Peel nam werkbedrijf Senzer de organisatie voor haar rekening. Senzer is ontstaan uit een samenvoeging tussen de Atlant Groep, het Werkplein Regio Helmond en Werkgeversplein Regio Helmond en voert namens zeven gemeenten in de regio Helmond-De Peel de participatiewet uit. Via Senzer werken ruim 2.000 mensen bij honderden bedrijven. Daarnaast verzorgt de organisatie de inkomensondersteuning voor 5.000 bijstandscliënten en wordt gezorgd voor zinvolle maatschappelijke participatie voor honderden mensen.

Uitgangspunt van de Dag van de Ondernemer in de regio Helmond-De Peel was om alle ondernemers in deze regio een keer in de schijnwerpers te plaatsen. Dit omdat zij gezamenlijk met elkaar een positieve bijdrage leveren aan de arbeidsmarkt en werkgelegenheid. Daarnaast was het voor veel ondernemers een mooie gelegenheid om elkaar te ontmoeten en van elkaar te leren.

Auteur: Gerben van den Broek

Meer informatie over SENZER:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

RegioinBedrijf Connect RegioinBedrijf Connect november 2018

Graag nodigen wij u uit om aan te sluiten bij de zevende editie van RegioinBedrijf Connect op 13 november bij Fort Lent in Nijmegen.