Winnaars TLN Ondernemersprijs 2017 bekend gemaakt

  • Logistiek & Vervoer
  • Bron: Logistiek.nl

Drie bedrijven hebben afgelopen zaterdag de TLN Ondernemersprijs Prijs 2017 gewonnen. In de categorie├źn groot, midden en klein mogen drie bedrijven zich een jaar lang winnaar van de prestigieuze transportprijs noemen.

Winnaars TLN Ondernemersprijs 2017 bekend gemaakt

Foto: Gert Kattenberg en Wim Verdouw van Kattenberg Verhuizingen (winnaar categorie midden)

Negen finalisten streden afgelopen zaterdag tijdens het Jaarcongres van TLN om de prestigieuze titel TLN Ondernemersprijs 2017. Hoe gaan zij om met opdrachtgevers, met personeel en uitdagingen die op hun weg komen? Daarnaast keek de jury, onder leiding van Walther Ploos van Amstel, naar de innovatie binnen de bedrijven.

Winnaar categorie groot

Jan Krediet  won de TLN Ondernemersprijs in de categorie groot. Jan Krediet laat zien dat een bedrijf weer kan bloeien na een faillissement. Het bedrijf ging in 2013 failliet, maar is de moeilijke situatie te boven gekomen door innovatie van onderop en intensieve begeleiding en opleiding van medewerkers. Dagelijks wordt op alle niveaus in het bedrijf gestart met een kort, doelgericht overleg (scrum) om de doelen van de dag te bespreken.

Met name de goede score op innovatie en de goed onderbouwde koers van het bedrijf maken van Jan Krediet een terechte winnaar, aldus de jury. Directeur Klaas Slim nam de prijs vol trots in ontvangst: “Dit is heel mooi, een beloning.” Over de koerswijziging van het bedrijf zegt hij: “We zijn anders gaan werken, slimmer.” Jan Krediet werkt meer dan in het verleden samen met bedrijven in en buiten Nederland. We zijn veel flexibeler dan voorheen.” Investeringen in ict stelt het bedrijf in staat meer dan voorheen te sturen op cijfers. “We hebben meer inzicht in onze supply chain.”

Winnaar categorie midden

De meest emotionele winnaar was Gert Kattenberg van het gelijknamige verhuisbedrijf. Met tranen in zijn ogen nam hij de prijs in ontvangst in de categorie midden. De jury roemt het familiebedrijf om de passie. Door een open cultuur en heldere processen stelt Kattenberg de klantbeleving centraal. Bij verhuizingen van zorginstellingen worden bewoners actief betrokken, zodat deze ingrijpende gebeurtenis voor hen prettig verloopt. De grote focus op klantcontact en het inzicht in de klant waren voor de jury de reden om Kattenberg uit te roepen tot winnaar. “Iedere dag steken we onze ziel en zaligheid in het bedrijf. Iedere dag willen we het beter doen voor onze klanten en onze eigen mensen. Deze prijs is dan een fantastische bekroning”, aldus de dolblije directeur.

Categorie klein

Van der Steen Transport, onder leiding van Bas van der Steen mag zich een jaar lang de winnaar noemen in de categorie klein. Net als Jan Krediet, is ook dit bedrijf na een moeilijke periode getransformeerd in een succesvolle organisatie. Na een bijna faillissement in 2008 ging het roer om en is het bedrijf zich gaan specialiseren in met name verstransport richting supermarkten. Hij doet dit met geluidsarme voertuigen. De jury: “Van der Steen is het archetype van een kleinere transportondernemer. Hij vormt de flexibele schil die grotere logistieke ondernemers in staat stelt succesvol te opereren.” Ook roemt de jury: het sturen op rendement enslim om gaan met het personeel. “Dat maakt hem een betrouwbare partner.”

Bron: Logistiek.nl

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!