Workshop RVO in Arnhem: Slim omgaan met kennis bij samenwerking

  • Zakelijke dienstverlening
  • Bron: RVO

Samen innoveren biedt veel voordelen, maar ook valkuilen. Als startup of (technisch) mkb-bedrijf wilt u graag weten hoe u dit proces effectiever kunt aanpakken. Een goede voorbereiding maakt samenwerken makkelijker en neemt veel wantrouwen weg.

Workshop RVO in Arnhem: Slim omgaan met kennis bij samenwerking

Intellectueel Eigendom

Vaak is het aantrekkelijk om een project snel te starten en afspraken maken uit te stellen. Maar in de praktijk leidt dit regelmatig tot problemen, bijvoorbeeld als iemand anders met uw idee aan de haal gaat. In deze workshop leert u, aan de hand van theorie, voorbeelden en opdrachten, hoe u zich beter kunt voorbereiden op een samenwerking en op welke momenten u afspraken moet maken over Intellectueel Eigendom. Denk bijvoorbeeld aan welke kennis u wilt gaan delen met uw samenwerkingspartner en hoe om te gaan met opbrengsten en risico’s.

Benodigde basiskennis

Voor het volgen van deze workshop is enige basiskennis vereist. Organisator RVO gaat ervan uit dat u bij aanvang inzicht heeft in:

  • de belangrijkste IE-rechten, zoals vermeld in de brochure Stel uw Intellectueel Eigendom veilig. Deze vindt u op de pagina Brochures over octrooien en andere IE-rechten.
  • op welke momenten informatie uit IE-databanken uw innovatieproces kan verbeteren.

Het volgen van de workshop 'De basis van intellectueel eigendom' geeft u deze benodigde basiskennis. U kunt zich aanmelden voor de workshop.

Meer informatie over Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO):

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!