World Class Maintenance sluit Innovatie-Projecten af

  • Maintenance
  • Bron: Dutch Institute World Class Maintenance

Het WCM-IP project is met een bijeenkomst in Tilburg officieel afgesloten. Begin 2013 zal het DI-WCM bepalen welke nieuwe onderwerpen perspectief bieden.

World Class Maintenance sluit Innovatie-Projecten af

In 2006 is een kleine groep ondernemingen, Essent, Gasunie, Damen, Wärtsilä en het Logistiek Centrum Woensdrecht (LCW) van Defensie i.s.m. de Brabantse Ontwikkelingsmaatschappij (BOM) gestart met het World Class Maintenance Consortium. Het doel was gezamenlijke ontwikkeling van kennis en strategie via cross-sectorale innovatieprojecten en resulteerde in eerste resultaten en publicaties over keteninnovatie, condition based maintenance, design for reliability & availability en geautomatiseerde asset-informatie en –documentatie.

In de jaren daarna is het consortium uitgegroeid tot een cluster met meer dan 21 ondernemingen, die gezamenlijk hebben gewerkt onder de projectnaam: World Class Maintenance – Innovatie Projecten (WCM-IP). Dit project is nu afgesloten tijdens een bijeenkomst op 3 december in Tilburg.

In het begin van 2013 zal het Dutch Institute World Class Maintenance (DI-WCM) samen met de deelnemende bedrijven en mogelijke nieuwe ondernemingen bepalen welke onderwerpen perspectief bieden en prioriteit hebben om hiermee innovatief aan de slag te gaan.

Het WCM-IP project is nu afgesloten en hier treft u de presentatie van Louis Grubben - Essent (penvoerder).

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!