XPO Logistics Europe publiceert positieve jaarcijfers

  • Logistiek & Vervoer
  • Bron: XPO

Onlangs publiceerde XPO Logistics haar jaarcijfers van 2017. Met een geconsolideerde omzet van € 5.723 miljoen sleept het transportbedrijf een stijging van ruim 5,5 procent ten opzichte van 2016 in de wacht (7,6 procent bij constante wisselkoers). Cijfers om trots op te mogen zijn.

XPO Logistics Europe publiceert positieve jaarcijfers

De Supply Chain Europe divisie realiseerde een omzetgroei van 9,5 procent (12,3 procent  bij constante wisselkoersen) op jaarbasis. De vraag naar logistiek nam toe in diverse sectoren en soorten klanten, met de grootste groei in mode en e-commerce, vooral in het Verenigd Koninkrijk.

De Supply Chain US divisie realiseerde een groei van 4,5 procent (6,7 procent tegen constante wisselkoersen), met een opmerkelijke volumestijging van de klanten in de voedsel- en drankindustrie.

De Transport Solutions divisie van XPO verhoogde de omzet met 1,2 procent (2,7 procent bij constante wisselkoers). De transportprestaties werden geleid door de vraag naar brokerage- en dedicated truckloaddiensten in een krappe capaciteitsmarkt en door een toename van nieuwe activiteiten.

Omzetstijging op landenbasis

Brede economische slagkracht in Europa en piekvraag naar e-commerce hadden bedrijfsbrede voordelen voor de activiteiten. Op landenbasis kenden de vijf belangrijkste markten van XPO een aanzienlijke omzetstijging ten opzichte van 2016: Frankrijk (+3,2 procent), het Verenigd Koninkrijk (+3,1 procent; +10,3 procent bij constante wisselkoers), Spanje (+7,2 procent), Italië (+7,2 procent) en Nederland (+41,7 procent).

Toelichting

Malcolm Wilson, chief executive officer van XPO Logistics Europe, lichtte toe:

"We realiseerden in 2017 een solide omzetgroei van 7,6 procent tegen een constante wisselkoers, als gevolg van onze toewijding aan een superieure klantenservice en onze aanzienlijke investeringen in de effectiviteit van de verkoopkracht. Onze focus op data-analyse stelde ons in staat om te anticiperen op de behoeften van onze klanten tijdens de vakantiepiek en ons snel aan te passen, vooral met e-fulfilment. We verwachten dat het nettoresultaat in 2017 over 2016 een gematigde stijging zal laten zien, gezien de aanzienlijke eenmalige voordelen die tot 2016 werden geboekt op het nettoresultaat, met inbegrip van meerwaarden op verkopen van activa en herstructureringen van pensioenfondsen (€ 40,1 miljoen) en positieve aanpassingen in de earn-out verplichtingen (€ 24,2 miljoen).''

Meer informatie over XPO LOGISTICS:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!