Young SPIE-ers maken kennis met de petrochemie op de RDM Trainingsplant

Onlangs organiseerde Young SPIE, een platform voor jonge medewerkers van SPIE Nederland, een bijzondere activiteit op de RDM-trainingsplant voor niet alleen haar eigen jonge werknemers, maar ook technische studenten en toekomstige medewerkers.

Young SPIE-ers maken kennis met de petrochemie op de RDM Trainingsplant

Het doel van deze dag was de deelnemers kennis te laten maken met werkzaamheden die SPIE verricht in de petrochemie. Normaal gesproken is dat lastig, omdat de locaties waar deze werkzaamheden plaatsvinden afgeschermd zijn voor externen en er tevens hoge veiligheidstandaarden gelden.

RDM-trainingsplant

De RDM-trainingsplant in de Rotterdamse Haven biedt uitkomst: middels levensechte simulaties laat de RDM Training Plant mbo- en hbo-jongeren fysiek kennismaken met hun toekomstige werkplek en de strenge veiligheidscultuur die daarbij hoort. Ook bestaande technici kunnen zich met branche-specifieke trainingen verder bekwamen in de vereisten van hun vak.

Betrokkenheid SPIE

In de afgelopen jaren is SPIE nauw betrokken geweest bij de ontwikkeling en bouw van de RDM-plant. Eén van de Young SPIE deelnemers heeft persoonlijk meegeholpen aan het engineeren van de oefenfabriek en vond het daarom ontzettend leuk nu ook in het echt in ‘zijn’ fabriek rond te lopen.

Meer informatie over SPIE NEDERLAND B.V. - VESTIGING ROOSENDAAL:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!