YourCustoms biedt bedrijven uitkomst bij invullen exportdocumenten

  • Zakelijke dienstverlening
  • Bron: YourCustoms

Wat begon als een kleine start met het opmaken van exportdocumenten via een portaal lijkt nu door vraag en innovatie zich te ontwikkelen tot een volwaardig portaal voor douanezaken.Steeds meer klanten weten YourCustoms te vinden.

YourCustoms biedt bedrijven uitkomst bij invullen exportdocumenten

Doordat het uittreden uit de Europese Unie door het Verenigd Koninkrijk nu toch echt definitief is geworden komt er steeds meer de vraag naar oplossingen voor het opmaken van de juiste en complete douanedocumentatie.

Exportdocumenten YourCustoms

West-Brabant is groot in de teelt van planten en fruit, daardoor ontstaat steeds meer de vraag naar een éénzijdige oplossing voor de documentatie na de Brexit. Om dit voor bedrijven geen tijdrovende klus te laten zijn gaat YourCustoms het in hen portaal mogelijk maken om fytosanitaire keuringen aan te vragen. Aangezien er uiteindelijk een handelsovereenkomst zal komen wordt ook het aanvragen van oorsprongsdocumenten mogelijk. “Voor het opmaken van een exportdocument, fyto certificaat en een oorsprongsdocument zijn veelal dezelfde gegevens benodigd”, aldus Benny van Laerhoven, directeur YourCustoms. “Via ons portaal gaan we deze zaken koppelen waardoor het voor bedrijven eenvoudiger en sneller te regelen is. Daarnaast is het voor een organisatie natuurlijk prettig alles op een platform te kunnen regelen.”

Ontwikkkeling dankzij subsidie

Gezien het innovatieve karakter van dit project is er via Regio West-Brabant een subsidie beschikbaar gesteld. “Dit toont aan dat het voor bedrijven uit onze eigen regio een mooie oplossing biedt, we zijn dan ook blij met deze subsidie waardoor we de ontwikkeling tot in puntjes kunnen afwerken.” De ontwikkeling is net gestart, maar geïnteresseerde kunnen contact opnemen om zo op de hoogte blijven van de genomen stappen.

Meer informatie over YOURCUSTOMS:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!