Zes miljard euro voor SDE+ in voorjaarsronde 2018

Ook dit jaar is het budget voor de eerste ronde van de Stimuleringsregeling Duurzame Energieproductie (SDE+) vastgesteld op 6 miljard euro. De SDE+ is een exploitatiesubsidie die gedurende maximaal 15 jaar het verschil tussen de kostprijs van fossiele en duurzame energie vergoedt.

Zes miljard euro voor SDE+ in voorjaarsronde 2018

De subsidie is bedoeld voor organisaties die groener willen ondernemen door bijvoorbeeld te investeren in zonnepanelen. Met de SDE+ kunnen deze organisaties, bovenop het energievoordeel, binnen 15 jaar nagenoeg het gehele investeringsbedrag terugverdienen.

Subsidiebedrag

De subsidie kent meerdere categorieën, waarvan de categorie zonnepanelen de meest aangevraagde is. De hoogte van het subsidiebedrag hangt onder meer af van de categorie en het vermogen van de installatie.

De voorjaarsronde bestaat uit drie aanvraagrondes, waarin telkens een aanvraag voor een hoger subsidiebedrag per opgewekte kilowattuur gedaan kan worden. Een hoger fasebedrag resulteert in een hogere subsidie, maar een lager fasebedrag heeft een aanzienlijk hogere kans op toekenning.

In de eerste ronde kunnen aanvragen tot 9 cent/kWh ingediend worden, in de tweede en derde ronde volgen aanvragen tot respectievelijk 11 en 13 cent/kWh.

Aanvragen

Aanvragen voor de SDE+ kunnen worden ingediend in de periode 13 maart tot en met 5 april 2018. De SDE+ dient aangevraagd te worden voordat een productie-installatie in gebruik genomen wordt. Vanwege de complexe en strategische aanvraagmethodiek raadt Boonstoppel Subsidie Advies aan een consultant te raadplegen voor projecten die hiervoor in aanmerking komen.

Meer informatie over BOONSTOPPEL SUBSIDIE ADVIES B.V.:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!