Zonne-aggregaten maken festivals en bouwplaatsen aantrekkelijker voor mens en milieu

  • Technologie

Je kent ze wel, die ronkende aggregaten achter een podium of foodtruck om alle apparaten van stroom te voorzien. De diesel lucht komt je tegemoet als je je broodje hamburger met smaak probeert op te eten. In stadsparken is soms ieder weekend wel een evenement.

Zonne-aggregaten maken festivals en bouwplaatsen aantrekkelijker voor mens en milieu

Je kunt je voorstellen dat omwonenden niet vrolijk worden van de stank- en geluidsoverlast. Volta Energy maakt verleden tijd van deze milieu belastende benzine aggregaten.

Groene en duurzame energie generator

Het begon in het schuurtje van zijn vader. Daar ontwikkelde Roel Bleumer, directeur-eigenaar van Volta Energy, samen met zijn broer het eerste prototype van wat nu het ‘Volta Naos aggregaat’ heet. Een groene en duurzame energie generator die op elke locatie zonder herrie of uitstoot allerlei apparaten van energie kan voorzien.

Tegengaan van de klimaatveranderingen

Overdag wekt de Volta Naos energie op via daglicht. De zon hoeft niet eens te schijnen. Het te veel aan energie wordt veilig opgeslagen in de batterij, die overigens bijna volledig te recyclen is, dus geen giftig afval zodra die ‘op’ is. Doordat de energie wordt opgewekt met zonne-energie ontstaat er geen CO2 uitstoot. Als evenementenorganisator of aannemer heb je dus geen last van milieuzones, het aanvragen van een vergunning of klagende voorbijgangers en/of omwonenden. Bleumer: “Als we alle benzine aggregaten kunnen vervangen door zonne-aggregaten zou dit een enorme bijdrage leveren aan het tegengaan van klimaatverandering.” Bleumer ziet dit ook als zijn missie met Volta Energy.

Duurzaamheid werkt pas als het economisch ook rendabel is

Bij een benzine aggregaat betaal je niet alleen de huur, maar ook de gebruikte diesel. Die kosten kunnen aardig oplopen, want zo’n aggregaat draait meestal vóór, tijdens en na het evenement. “Met onze unit betaal je alleen voor de huur van het apparaat. Eén vaste prijs en geen verrassingen achteraf, maar wel dezelfde betrouwbaarheid en functionaliteit als een benzine aggregaat.”

Mobiele unit

De Volta Naos past eenvoudig in een busje of stationcar en is met 2 personen prima te tillen. Deze standaard versie is vergelijkbaar met een 2 kW (kVA) benzine-aggregaat. “Dit is vergelijkbaar met alle apparaten die je thuis op 1 groep hebt zitten. Je kunt er bijvoorbeeld een complete bouwkeet mee voorzien van energie voor de laptops, verlichting en koffieautomaat. We kunnen dit eenvoudig uitbreiden door de systemen aan elkaar te koppelen. We staan dus niet alleen op de plaatselijke braderie maar ook op de zwarte cross”, vertelt Bleumer trots.

Grote evenementen vragen om grote units

“We hebben nu een handzaam formaat, maar we krijgen van veel evenementenorganisatoren en bouwbedrijven al vraag naar grotere systemen. Ons doel is om vanaf 2020 een breder productenaanbod te leveren, dus niet alleen kleine units maar ook grotere. We willen 125kvA kunnen produceren. Met zo’n grote unit kunnen we de Nijmeegse vierdaagse zelfs van energie voorzien”.

Help mee aan een gezonder klimaat!

Volta Energy is volop in ontwikkeling om duurzame energie te leveren op iedere locatie. “We komen daarom graag in contact met evenementenorganisatoren of bouwbedrijven die onze vragen willen beantwoorden. Zij kunnen ons helpen de klimaatverandering een halt toe te roepen”, aldus de oproep van Bleumer.

Auteur: Gerben van den Broek

Meer informatie over VOLTA ENERGY:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!