Zonnepanelen vergroenen cateraar Maison van den Boer uit Veghel

Nederlands grootste partycateraar, Maison van den Boer, heeft onlangs het dak van haar centraal servicecentrum getransformeerd naar een duurzame energiecentrale. Het bedrijf KiesZon plaatste ruim 2.500 zonnepanelen die jaarlijks goed zijn voor 600.000 kWh aan duurzame energie.

Zonnepanelen vergroenen cateraar Maison van den Boer uit Veghel

Milieuvriendelijkheid staat bij Maison van den Boer hoog in het vaandel. Zo is verantwoord omspringen met energie, zowel met betrekking tot het verbruiken als het opwekken ervan, een belangrijk thema binnen het MVO beleid van het familiebedrijf.

Milieuvriendelijkste partycatering-keuken

Noud van den Boer, vierde generatie en DGA, had de eer het laatste zonnepaneel op het dak in Veghel vast te schroeven. Na de symbolische handeling sprak hij van een nieuwe mijlpaal voor Maison van den Boer op het gebied van de inpassing van duurzaamheid. “Met deze ontwikkeling maken we een grote stap naar onze ambitie als milieuvriendelijkste partycatering-keuken.”

Een succesvolle samenwerking

Voor de ontwikkeling, financiering, realisatie en exploitatie van de zonnepanelen ging Maison van den Boer in zee met KiesZon uit Rosmalen. Gideon Overwater, directeur KiesZon, is enthousiast over de samenwerking met Maison van den Boer. “Maison van den Boer en KiesZon lijken op elkaar, zij zijn een full service evenementenorganisatie en wij een full service solar bedrijf. We ontzorgen. Daarnaast is vakmanschap een centrale kernwaarde voor beide bedrijven. Dat verklaart de succesvolle en prettige samenwerking.”

640.000 kWh aan groene stroom

Het exacte aantal zonnepanelen dat door KiesZon geplaatst werd betreft 2.536 en met dat aantal gaat Maison van den Boer elk jaar 640.000 kWh aan groene stroom opwekken. Dat is te vergelijken met het verbruik van 182 huishoudens. In termen van bespaarde kilo’s CO2 zorgt het zonnedak van de Veghelse cateraar elk jaar voor een besparing van 384.000kg.

Meer informatie over KONINKLIJKE VAN DEN BOER :

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!