Zorgondernemers kunnen idee pitchen voor Dragon's Den

  • Farma & Zorg
  • Bron: Jeroen Bosch Ziekenhuis

H2B, het bedrijven- en kennisplatform van het Jeroen Bosch Ziekenhuis, organiseert op 5 juni een bijeenkomst waar startende ondernemers hun innovatieve ideeën kunnen pitchen aan een vakkundige jury.

Zorgondernemers kunnen idee pitchen voor Dragon's Den

Veel ondernemers lopen met ideeën of projecten in hun hoofd rond, die de gezondheidszorg flink zouden verbeteren. Maar op de een of andere manier komen die ideeën niet tot uitvoering. De ondernemer kent geen mensen in de zorg, twijfelt of het juridisch wel klopt, vraagt zich af of het project niet te groot is voor hem of haar alleen, vreest dat ‘dat toch niet gaat lukken in deze organisatie...’.

Voor al die ondernemers is er de...

H2B Dragon’s Den

In januari heeft H2B een bezoek gebracht aan het Reshape Innovation Centre en Health Valley in Nijmegen. Een inspirerende middag waarin tal van innovatieve ideeën voor het voetlicht kwamen. Drie ondernemende H2B-leden pakten de handschoen op en beraadden zich op een manier om van ideeën snel werkelijkheid te maken. Hun antwoord: de H2B Dragon’s Den.

H2B is een netwerk met een schat aan expertise: juridisch, economisch, medisch, organisatorisch, vrijwel alle disciplines zijn vertegenwoordigd. Die expertise aanwenden om innovatie in de zorg te stimuleren is één van de doelstellingen van Health to Business. H2B wil een ingang zijn voor ondernemers (ook de meeste medisch specialisten zijn ondernemers!) om hun ideeën te realiseren.

De bijeenkomst op 5 juni a.s. is genoemd naar een bekend televisieprogramma waarin beginnende ondernemers de mogelijkheid krijgen hun droom waar te maken door aan een jury hun plannen uiteen te zetten. In de beste ideeën wordt geld geïnvesteerd.

Jury

Pieter Jan Jongeling (directeur Bosman Medische Hulpmiddelen), Joyce van den Nouwland (advocaat bij Deterink Advocaten) en Bart de Vries (partner KPMG) vormen deze middag de Dragon’s Den aangevuld met Jan Jonker, directeur van Health Valley. Ze trappen af met een presentatie over ondernemen: ‘Van idee tot uitvoering’ en bespreken daarna de vooraf ingezamelde ideeën. Daarbij is ook een actieve rol voor de zaal weggelegd, want iedere deelnemer is een Dragon met expertise die voor anderen waardevol kan zijn!

Wil je een idee inbrengen op 5 juni en kans maken op financiële steun door H2B bij het realiseren van je plan, meld je dan via dit formulier aan bij de Dragon’s Den. Samen met ervaringsdeskundige Arjen de Koning gaat de Dragon’s Den met de ingediende ideeën aan de slag. Ook jij als deelnemer maakt op 5 juni deel uit van de Dragon’s Den, want ook jij brengt immers expertise en know how mee!

Datum: woensdag 5 juni 2013
Tijd: 16:30 - 19:00 uur
Locatie: Auditorium Jeroen Bosch Ziekenhuis

Het programma

16.30 uur

Welkom en ontvangst in de foyer bij het auditorium door Peter Langenbach, bestuurder JBZ en bestuurder H2B

17.00 uur

"Van idee tot uitvoering" , presentatie door Pieter Jan Jongeling, Joyce van den Nouwland en Bart de Vries over ondernemen in de zorg.

17.30 uur

"Kansen voor ondernemers in de zorg", de ondernemersvisie van Arjen de Koning. Arjen de Koning vertelt over zijn ervaringen als ondernemer en als investeerder in de Dragon’s Den.

17.45 uur

Van idee tot werkelijkheid: twee á drie ideeën worden door de Dragon’s Den onder de loep genomen. De Den bestaat uit de drie inleiders plus Jan Jonker, directeur Health Valley en Arjen de Koning. Gespreksleider is Celia Noordegraaf, die ook de interactie met de zaal leidt.

18.45 uur

Hoe nu verder? In gesprek met Inge Veltman, innovatiemakelaar van het JBZ over de droom van het JBZ.

19.00 uur

Informele afsluiting door Clemens Bolhaar, voorzitter H2B, met een hapje en een drankje. Lancering digitale Dragon’s Den, een permanente virtuele plek voor kennisuitwisseling.

Aanmelden kan tot en met 1 juni 2013

U kunt zich voor deze bijeenkomst via info@h2bc.nl aanmelden. Voor vragen of nadere informatie kunt hier ook terecht bij Caroline Bunge via 073 - 553 8281 of Celia Noordegraaf 073 553 8439.

U ontvangt een bevestiging per mail met relevante aanvullende informatie.

Meer informatie over JEROEN BOSCH ZIEKENHUIS:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!