Zorgorganisaties en Curio werken samen in LandGoedLeren

  • Onderwijs & Training
  • Bron: Curio

Vrijdag 4 september werden de eerste studenten verwelkomd voor het LandGoedLeren. Dit vond plaats op Zorglandgoed Vrederust. De vier partners - ASVZ, GGZ WNB, SDW, Tante Louise – verlenen hier hun zorg. De studenten starten hier met de deeltijdopleiding MBO-V of Verzorgende IG/Maatschappelijke zorg.

Zorgorganisaties en Curio werken samen in LandGoedLeren

Deze opleidingen worden verzorgd door Curio. Mignon van der Zwan-Brasser, wethouder zorg in Bergen op Zoom, gaf de aftrap van LandGoedleren door de studenten officieel welkom te heten en het IkZorg-contactpunt te openen. 

Nieuw opleidingsinstituut

LandGoedLeren is het nieuwe opleidingsinstituut van de zorgorganisaties. Studenten combineren er theorie en praktijk om het vak van verpleegkundige of verzorgende te leren. Ze worden breed opgeleid. Daarmee zijn ze dan ook breed inzetbaar in de toekomst. Door als landgoedpartners samen te werken en samen invulling te geven aan deze nieuwe manier van opleiden, kunnen studenten verschillende leerroutes volgen én ervaring opdoen in diverse sectoren van de zorg.

Speeddate

Naast de officiële aftrap was er ook ruimte voor de studenten om kennis te maken met de verschillende zorgorganisaties op het landgoed en met opleider Curio. Er werd uitleg gegeven over de inhoud van de opleidingen en er was ter kennismaking een speeddate en quiz voor de studenten georganiseerd. Een geslaagde start van LandGoedLeren.

Ik Zorg contactpunt

Ook gaf de wethouder het startsein voor het Ik-Zorg Contactpunt van Transvorm. Iedereen in de regio West-Brabant die persoonlijk advies wil over een loopbaan in zorg en welzijn kan hier terecht. Voor herintreders, zij-instromers, scholieren of al werkzaam in de zorg, samen wordt gekeken wat er mogelijk is. Het IkZorg-contactpunt is een samenwerking van werkgevers in zorg en welzijn in West-Brabant en Transvorm. Het bevindt zich op Zorglandgoed Vrederust in Halsteren.

Meer informatie over Curio:

Bekijk het complete profiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!