A.J. STEENKIST-ROOIJMANS B.V.

Logo A.J. STEENKIST-ROOIJMANS B.V.

Hurksestraat 1 A,
5652 AH Eindhoven
Postbus 4,
5600 AA Eindhoven

Tel. (040) 2507373

E-mail: info@steenkist.nl
Website: www.steenkist.nl

Aantal medewerkers: 45

A.J. Steenkist-Rooijmans B.V.  -kortweg Steenkist- is  een vooruitstrevend, commercieel en dienstverlenend bedrijf op het gebied van hand- en elektrische gereedschappen, meet- en regelapparatuur, verbruiks- en bevestigingsmaterialen, persoonlijke beschermingsmiddelen, werkplaatsinrichting en klimmaterialen.

Naast het leveren van deze productgroepen zijn we ook de professionele partner voor oplossingen en/of procesoptimalisatie op het gebied van inkoop, logistiek en papierstromen. Steenkist is onderdeel van de Würth Group; een internationaal concern met 69.000 medewerkers, een jaaromzet van ruim 11,0 miljard en vestigingen in meer dan 80 landen.

Onze historie en organisatie

Steenkist is een technische groothandel met een rijke historie. In 1929 begon Albert Steenkist de groothandel in machines en gereedschappen in Eindhoven. Hij koos voor deze locatie vanwege de opkomende industrieën van zowel Philips als DAF, die beide tot op de dag van vandaag nog trouwe klant zijn bij Steenkist. Vooral in de installatiewereld is Steenkist gegroeid tot een belangrijke speler. In 1989 is ons bedrijf overgenomen door het Würth-concern. Hierdoor zijn schaalvoordelen ontstaan, o.a. bij het inkopen en bij het toepassen van logistieke en administratieve concepten.

Momenteel telt Steenkist 45 medewerkers, waarvan 27 personen werkzaam in de buitendienst. Steenkist heeft de beschikking over verschillende verkoopkanalen, naar gelang het klantprofiel en de klantwensen. Onze buitendienst heeft met haar vertegenwoordigers en accountmanagers een landelijke dekking. Dit wordt vanuit Eindhoven ondersteund door een vakkundig verkoopteam, het logistieke centrum en natuurlijk onze webshop en de Steenkist-app.

Assortiment

Sinds 2004 werkt Steenkist nauw samen met de zusterbedrijven uit de Reca Group. De Reca Group is als onderdeel van Würth internationaal actief op het gebied van installatie, industrie, transport, automotive en onderhoud. Het brengt sterke merken samen onder één dak en is op dit gebied één van de grootste in Europa. De 30 bedrijven van de Reca Group vormen een krachtig distributienetwerk met verkoopvolumes en logistieke concepten op internationaal niveau, zoals Kanban bevoorrading, RFID-systemen, EDI en C-parts management.

Steenkist heeft door deze samenwerking ruim 200.000 artikelen beschikbaar in de verschillende productgroepen. De mix van gerenommeerde A-merken met het Reca-label, maakt dat we een compleet programma voeren voor onze klanten. Onze klantenkring is breed: van bedrijven in de installatie- en metaalbranche, bouw en industrie, tot scholen en technische diensten.

Procesoptimalisatie

In de afgelopen jaren heeft Steenkist haar kennis verrijkt in procesoptimalisatie. Hierdoor zijn we in staat om de inkoop, logistieke en administratieve processen in de keten te optimaliseren. Dat is onze toegevoegde waarde als technische groothandel, daarin ‘bevestigt Steenkist wat u verwacht’. Steenkist is gecertificeerd op basis van de NEN-ISO norm 9001:2008 en heeft ook het CO?-emissie certificaat (NEN-ISO 14064) behaald. Steenkist is als MVO-onderneming aangesloten op het FIRA-platform.

Interview met de onderneming

A.J. Steenkist-Rooijmans B.V. is een dienstverlenend bedrijf op het gebied van hand- en elektrische gereedschappen, meet- en regelapparatuur, verbruiks- en bevestigingsmaterialen, persoonlijke beschermingsmiddelen, werkplaatsinrichting en klimmaterialen. Middelen Automatisch aangevuld Ontzorgen is een containerbegrip geworden. Maar daadwerkelijk waarmaken wat wordt gezegd, is meestal een lastiger verhaal. Maar niet bij Steenkist, zegt Roy. “Onze klanten hebben geen omkijken naar middelen die ze nodig hebben om hun werk te doen. Die worden volledig automatisch aangevuld. Een tekort aan spijkers, schroeven of ander gebruiksmateriaal: het komt niet meer voor. En dat dankzij de digitale mogelijkheden die internet ons biedt Onze klanten hoeven alleen maar te doen waar ze goed in zijn. Dat leidt ertoe dat ze kunnen groeien. Goed voor de klant, goed voor ons: wij groeien mee.”  Op drie manieren worden klanten ontzorgd: iSTORAGE, KANBAN-systeem en het SeCo...

Volledig interview »