AALBERTS SURFACE TECHNOLOGIES EINDHOVEN

Logo AALBERTS SURFACE TECHNOLOGIES EINDHOVEN

Aalberts surface technologies Eindhoven
Achtseweg Noord 3

5651 GG Eindhoven
Tel. 040 266 3000
E-mail: info.eindhoven-heat@aalberts-st.com
Website: Website: www.aalberts-st.com

Aalberts surface technologies Eindhoven is specialist in hightech warmte- en oppervlaktebehandeling. Aalberts surface technologies werkt voor verschillende marktsegmenten en onderscheidt zich door haar diversiteit in ovenafmetingen, klantspecifieke processen en optimale zorg voor het product.

Hightech warmte- en oppervlaktebehandelaar

Aalberts surface technologies Eindhoven profiteert optimaal van de vele kennisinstituten en hightechbedrijven die de omgeving Eindhoven rijk is. Het specialistische bedrijf is hierdoor uitgegroeid tot dé hightech warmte- en oppervlaktebehandelaar. Klanten uit uiteenlopende marktsegmenten kozen al voor de klantspecifieke diensten van Aalberts surface technologies.

Technologieën

Warmte- en oppervlaktebehandeling zorgen ervoor dat materialen de gewenste eigenschappen krijgen. Van een bepaalde hardheid tot een bepaalde gladheid. Aalberts surface technologies Eindhoven is gespecialiseerd in uiteenlopende technologieën:

Warmtebehandeling

  • onder vacuüm (gloeien, harden);
  • onder gasatmosfeer (gloeien, harden);
  • HT-solderen (HD-Brazing, onder vacuüm, onder gasatmosfeer)
  • Thermochemische processen (Stainihard NC)

Oppervlaktebehandelingen

Technology Team

Aalberts surface technologies beschikt over een Technology Team. Een team van co-engineers die al vanaf de start bij uw project betrokken kunnen worden. Het Technology Team adviseert u bij ontwerp, de materiaalkeuze en de uit te voeren behandeling. Deze engineers beschikken over een gedegen opleidingsniveau en houden hun kennis voortdurend op peil door proeven uit te voeren en contacten te onderhouden. Hauck heeft nauwe banden met staalleveranciers en kennisinstellingen.

HD-Brazing

Het Technology Team houdt zich bezig met co-engineering, procesontwikkeling en technologische ontwikkeling. Zo ontwikkelde het bedrijf HD-Brazing; een methode op het gebied van hoogtemperatuur vacuümsolderen. Bij HD-Brazing wordt een soldeerverbinding van zeer hoge kwaliteit gerealiseerd en kunnen materialen zoals RVS, titanium, keramiek of andere metalen verbonden worden. Hoogwaardige en hoogbelastbare verbindingen worden geëist bij applicaties voor turbines, semicon, elektronenmicroscopie en de photovoltaicindustrie.

Stainihard NC

Het in eigen huis ontwikkelen van toepassingen en oplossingen, is bij Hauck Heat Treatment heel vanzelfsprekend. Naast HD-Brazing ontwikkelde het Technology Team ook Stainihard NC. Bij dit procedé wordt de oppervlakte van austenitisch roestvast staal gehard. Iets dat normaal niet mogelijk is bij dit type RVS. Stainihard NC is ‘FDA approved’ en wordt veelal gebruikt in de machinebouw en de voedselverwerkende industrie.

MVO

People, planet en profit krijgen bij Hauck Heat Treatment de aandacht die ze verdienen. Hauck Heat Treatment voorziet in de behoefte van haar medewerkers, klanten, leveranciers maar ook de samenleving als geheel. Ze let daarbij op zaken als gezondheid, veiligheid en mensenrechten. Maar ook het milieu krijgt aandacht aan de hand van thema’s als cradle-to-cradle, co2-compensatie en duurzame mobiliteit.

Customer service

Hoe groot, klein, complex, innovatief of uniek uw vraag ook is, Hauck Heat Treatment  staat voor u klaar. Naast uitgebreide knowhow en specialisaties beschikt Hauck over een diversiteit aan equipement en processen. Van verschillende ovenafmetingen tot aan clean-rooms. Hauck Heat Treatment denkt graag met u mee. Van begin tot eind.

Interview met de onderneming

De Eindhovense vestiging Heat & Surface Treatment, die we vandaag écht voor het allerlaatst noemen, was één van die vestigingen. Wat heeft deze naamsverandering gebracht? We praten erover met Steffen Schneiders, Marketing & Sales Manager the Netherlands bij Hauck Heat Treatment. Waarom is de bedrijfsnaam veranderd? “Een bedrijfsnaam geeft betekenis aan de producten of diensten die je levert. Al onze vestigingen doen hetzelfde: warmtebehandeling. Ieder heeft wel zijn eigen specialisme, maar warmtebehandeling is onze core business. Als je dan allemaal een eigen naam draagt, leidt dat tot verwarring. Niet alleen bij de klant, maar zelfs ook bij de eigen medewerkers. We gedroegen ons eigenlijk allemaal als aparte entiteiten. Ieder deed zijn eigen marketing, ieder had een eigen positionering in de markt en er was weinig tot geen samenwerking. Het duurt daardoor veel langer voordat je naamsbekendheid hebt opgebouwd”, vertelt Schneiders. Wat is...

Volledig interview »