home » bedrijven » Bouw »

ABR ADVIESBUREAU VOOR BOUWCONSTRUCTIES ROOSENDAAL

Logo ABR ADVIESBUREAU VOOR BOUWCONSTRUCTIES ROOSENDAAL

Klerkenveld 13
4704 SV Roosendaal

Tel. (0165) 56 54 77

E-mail: info@abr-roosendaal.nl
Website: www.abr-roosendaal.nl

Geen project te groot of te klein voor Adviesbureau voor Bouwconstructies Roosendaal

Door slim, doordacht én met de benodigde vakmanschap aan een project te werken kunnen de kosten beperkt blijven zonder dat er getornd hoeft te worden aan de kwaliteit. Dat bewijst Adviesbureau voor Bouwconstructies Roosendaal (ABR) al sinds jaar en dag.

ABR zorgt te allen tijde dat de constructie van een bouwproject binnen veilige marges kan worden gerealiseerd. Directeur Ron de Veth daarover: “Iedere opdracht stelt ons voor nieuwe vragen. Onze uitdaging is altijd om de beste oplossing te presenteren aan de cliënt.”

Tochtportaal

De orderportefeuille van ABR is goed gevuld. Met kleine en grote projecten, maar ook met hele speciale. We lichten er enkele uit die in het voorjaar van 2019 in het oog springen. Directeur Ron de Veth vertelt: “In de monumentale Sint-Gertrudiskerk in Bergen op Zoom hebben we een tochtportaal gerealiseerd. Dat ging om vier houten spanten van slechts 7,5 centimeter dikte met over de hele lengte glas overheen. Qua constructie echt wel een speciaal project.”

ABR

Windmolens

ABR houdt zich ook veel bezig met windmolens. “Er staat nu een groot project op stapel met maar liefst 90 stuks . Daar verzorgen wij de zgn. engineering voor de funderingen voor. Wij onderzoeken dan onder meer hoeveel palen er onder moeten, waar en hoe diep. Op 14 mei wordt een ander windparkproject bij de Krammersluizen bij de Philipsdam geopend door koning Willem-Alexander. Daar hebben wij als ABR ook aan meegewerkt. Heel bijzonder ook,” aldus De Veth.

Verendek

De bouwbranche had het moeilijk tijdens de economische crisis, maar ook ABR merkt dat de sector weer op volle toeren draait. “Het ene na het andere mooie project komt op ons bordje. Zo staat in de Hoekse Waard nu een uitkijktoren gepland (in combinatie met een glijbaan) die er qua bekleding uit moet gaan zien als het verendek van een vogel. Dat vangt natuurlijk veel wind, dus dat moet goed berekend worden. Dat doen we driedimensionaal met de computer, maar zijn voor ons wel de krenten in de pap. Speciale dingen vinden we leuk om te doen. Indoor SkyDive in Roosendaal hebben we bijvoorbeeld ook geconstrueerd. Dat levert ons ook goede pr op en daar komen weer nieuwe opdrachten uit voort. Maar we halen onze neus ook zeker niet op voor regulier werk zoals de constructies bij het bouwen of verbouwen van woningen. Van de andere kant hebben we ook de realisatie van de nieuwe verbrandingsoven in Roosendaal helemaal begeleid. Dat is toch een project van in totaal 200 miljoen euro. Het is dus echt van klein tot groot.”

Zonnepanelen

Bij ABR hebben ze het nu ook druk met de controle voor het plaatsen van zonnepanelen op daken van bijvoorbeeld scholen, bedrijven en instellingen. “Daar zijn begin 2019 Europese subsidies voor vrijgekomen. Het is wel belangrijk om te controleren of de juiste constructie is toegepast, zeker uit verzekeringstechnisch oogpunt. Met name voor platte daken, is dit, door het extra aan gewicht, van belang.. Door gerichte aanpassingen te doen en de zwakste schakels weg te halen, is dat dan meestal goed op te lossen,” aldus De Veth.

Treinstation

Een ander mooi project, is de restauratie van het treinstation van Middelburg. De Veth daarover: “Daar onderzoeken we bijv. ook de houten funderingspalen (evt. aantasting e.d.). Daarnaast moeten ook vloeren vervangen worden door beton. Dat weegt nogal wat, dus daar zitten ook weer wat constructieve haken en ogen aan. Maar dan ben je bij ABR dus aan het goede adres.”

Auteur: Ron van Kuijk