home » bedrijven » Bouw »

AC DIANA B.V.

Logo AC DIANA B.V.

John F Kennedylaan 14-16,
5555 XD Valkenswaard

Tel. (040) 2013392
Fax (040) 2044465

E-mail: a.cuijten@acdiana.nl
Website: www.acdiana.nl

Aantal medewerkers: 35
Vestigingsjaar: 1963

Specialist in hoogwaardig coaten van metalen, aluminium en kunststoffen

AC Diana is gevestigd in Valkenswaard en is gespecialiseerd in hoogwaardig natlakken, poedercoaten en zeefdrukken van industriële producten.

Hoge kwaliteitseisen bij industriële coating

Industrieel coaten stelt vaak andere en veelal hogere eisen dan het afwerken van low-cost consumentenproducten. Niet alleen de laklaag, maar het gehele systeem moet vaak onderhoudsarm zijn en bestand tegen uiteenlopende invloeden van de omgeving waarin het eindproduct gebruikt wordt.

Ook moet er vaak rekening gehouden worden met specifieke delen die juist lakvrij moeten blijven.

Hoogglansafwerking op industrieel niveau

Naast natlakken en poedercoaten is er bij AC Diana een specialisme bijgekomen. Het hoogglans natlakken van industriële producten. Op industrieel gebied is het hoogglans lakken nog redelijk onbekend, maar AC Diana heeft dit al enige jaren in haar leveringspakket opgenomen.

Wij passen deze techniek toe op zowel metaal als kunststof. Met deze nieuwe techniek onderscheidt AC Diana zich van andere bedrijven en bieden wij de klant hoogwaardige kwaliteit en een uniek product.

MEEDENKEN met de opdrachtgever

AC Diana denkt mee met de klant. MEEDENKEN in hoofdletters, want bij elk product wordt het proces van begin tot eind besproken. Wij proberen in een zo vroeg mogelijk stadium met de klant aan tafel te zitten om mee te denken en onze expertise over te brengen.

 • Hoe en waar wordt het eindproduct gebruikt?
 • Wat is de verwachtte levenscyclus van het product?
 • Welke coatingtechniek kan hiervoor het best gebruikt worden?
 • Wat is de meest geschikte voorbehandeling?
 • Welke bewerkingen zijn daarbij noodzakelijk?
 • Is het materiaal poreus en is plamuren gewenst?
 • Welke hoogwaardige coating kunnen we het best gebruiken?
 • Is er een meerlagensysteem van toepassing?
 • Wat zijn de visuele eisen: is hoogglans gewenst of is juist een bepaalde structuur gewenst?
 • Moet het product misschien ook geassembleerd worden?
 • Wil de klant dat er een logo of andere bedrukking wordt aangebracht?
 • Is het gewenst om producten te voorzien van een speciale verpakking?
 • Kan AC Diana assisteren bij het logistieke proces door producten op voorraad te houden, zodat deze op afroep uitgeleverd kunnen worden?

Dit is slechts een greep uit de mogelijkheden die AC Diana kan bieden.
Na meer dan 50 jaar ervaring kan AC Diana met recht zeggen dat zij gespecialiseerd is in het aanbrengen van hoogwaardige industriële coatings.

Aandacht voor het milieu en het personeel

AC Diana denkt niet alleen mee met de klant, maar denkt ook aan het milieu. Milieuzorg staat centraal bij de planning van de groei van het bedrijf. Ook het personeel is vakkundig en goed opgeleid om kwaliteit te leveren. Medewerkers volgen niet alleen opleidingen binnen AC Diana, maar nemen ook regelmatig deel aan vak- en milieu opleidingen buiten het bedrijf.

Hebben wij uw interesse gewekt? Wij willen graag met u in gesprek over wat wij voor u kunnen betekenen.

Interview met de onderneming

Een beetje eigenwijs Adrie’s dochter noemt hem een tikkeltje eigenwijs, maar bovenal is hij een enthousiaste, energieke, eerlijke en sociale ondernemer. “Denk aan je mensen”, is één van zijn credo’s en het resultaat daarvan zie je terug in het aantal dienstjaren van de 35 werknemers, de meesten zijn al 20 tot 35 jaar in trouwe dienst. “Onze klanten vinden dit ook fijn om te horen, dit wekt vertrouwen. Onze medewerkers hebben jarenlange expertise opgebouwd en zijn enorm betrokken bij het reilen en zeilen van het bedrijf en onze opdrachtgevers”, aldus Cuijten. Voorloper in nieuwe ontwikkelingen en verbeteringen De directeur-eigenaar is altijd op zoek naar nieuwe ontwikkelingen en verbeteringen. Cuijten: “Regelmatig nodigen wij onze relaties uit om een bezoek te brengen aan ons bedrijf, zodat ze met eigen ogen kunnen zien wat er allemaal gebeurt en welke nieuwe mogelijkheden we hebben ontwikkeld. Uit zo’n bezoek is ooit...

Volledig interview »