ADDIT BV

Logo ADDIT BV

Archimedesweg 2
5928 PP Venlo
Industrienummer 4145

Tel. (077) 3203400
Fax (077) 3874535
E-mail: info@addit.nl
Website: www.addit.nl

ADDIT Venlo is een internationale System Supplier van samengestelde modules, apparaten en machines uit  precisie plaatwerk. ADDIT produceert en assembleert eenvoudige modules (low mix onderdelen), sub systemen (mid mix onderdelen) tot complete apparaten en machines (high mix tot boven 3000 onderdelen).

Uniek in Europa is het TCO-lifecycle systeem. Hiermee schakelt ADDIT met engineering en projectmanagement het OEM product veilig door de life cycle stadia tegen de laagste Total Cost of Ownership (TCO) en worden discontinue start up series en uitfasering series of (kleine tot middelgrote) proven series het meest kosteneffectief geproduceerd.

Product Life cycle TCO-management

De levensduur van producten wordt steeds korter en onvoorspelbaarder. Hoe vang je die schokken op in de start up series, proven series of fase out series en hoe behoudt je als OEM-fabrikant de laagste Total Cost of Ownership (TCO) in elke fase van deze product life cycle? Want kostenoptimalisatie op proven series (lean proces) is compleet verschillend van optimalisatie in de ontwikkelfase (lean development) of de exitstrategie bij de fase out series.  ADDIT  kan verschillende behoeftes van de OEM binnen of buiten Nederland bedienen met  een uniek life cycle management TCO-systeem.

 1. Strategische partner start up series en/of uitfasering series. OEM-ers die optimaliseren op constante inhouse productieflow hebben ADDIT als vaste partner voor hun productontwikkeling of product uitfasering series vanwege de expertise om met lage overhead discontinue start- of eindseries te kunnen leveren met topkwaliteit. Dat heeft een dubbel voordeel want het eigen OEM-productieproces functioneert ongestoord op constante midden life-cycles en ten tweede blijft de eigen OEM-overhead laag. Met Addit’s start up series komt de productie van het uitontwikkelde apparaat terug bij de OEM als alle hordes zijn genomen en als de serie tot leven komt. Omgekeerd geldt dat natuurlijk ook voor de eindfase als de afroep steeds onvoorspelbaarder wordt, productieseries kleiner worden en de OEM productielijn stagneert. Met 30 jaar ervaring op small series met discontinue afroep houdt Addit de product kwaliteit en de levertijden 100% betrouwbaar.
 2. Strategische partner proven series. OEM-ers die optimaliseren op eigen engineering en productontwikkeling benutten ADDIT als vaste productiepartner voor proven series. ADDIT biedt een ervaren productieplatform zolang er nog veel nieuwe klantwijzigingen zijn binnen het mid- lifecycle proces.
 3. Strategische outsourcing partner. Afhankelijk van verschillende condities en de sourcing strategie kan ADDIT OEM activiteiten ook onderbrengen bij haar Poolse zusterbedrijf – waarmee Addit een sterke propositie biedt- maar dit kan vanzelfsprekend ook wereldwijd. Dit gaat natuurlijk onder volledige begeleiding en professioneel projectmanagement.

System Supplier met Europees gekwalificeerd en gecertificeerd netwerk

Addit biedt als System Supplier productie van precisie-plaatwerkdelen als co-sourcing aan vaste klanten tot co-engineering en productie van complexe modules voor meet- en test apparatuur, betaalsystemen, medische apparaten en subsystemen en machines compleet met elektronica, aandrijftechniek, hydraulica, optica en vision systemen en software.

Addit beschikt hiervoor over hoog gekwalificeerde flexibele vakmensen, technisch hoogstaande productiemachines en de beste ERP-software. ADDIT is uitermate lean georganiseerd door een krachtige samenwerking  met het internationaal gekwalificeerde high tech netwerk in Zuid-Oost Nederland en Centraal Europa. Zo blijven voor de OEM de vaste kosten laag, de flexibiliteit optimaal en profiteert de opdrachtgever van de snelle kennisontwikkeling in het high tech netwerk, houdt de communicatielijnen kort, het IP eenvoudig beschermd en … het oog op de innoverende klantbehoeftes.

High tech apparaten: bindend kenmerk voor alle sectoren

Als veelzijdige System Supplier leveren wij aan OEM-ers in meer dan 25 sectoren. Omdat Addit-klanten altijd blijven, groeit het aantal sectoren constant door. Addit produceert onder meer machines, apparaten en systemen voor de volgende sectoren:

 • HealthCare & Pharma & Life Sciences
 • Inspection, Testing & Messuring
 • Agri & Food
 • Packaging
 • ATM, Vending & Gaming machines
 • Automation
 • Energy
 • Paper- & Money handling machines
 • Defence & Aviation

TCO strategie: engineering en industriële diensten

Ter invulling van de TCO lifecycle strategie biedt Addit haar klanten verschillende industriële diensten. Dit zijn onder andere:

 • Start up series engineering (produceerbaar maken pilots)
 • Proven series engineering voor kostenreductie product
 • Proven series engineering voor kostenreductie proces
 • Fase out series; spare part management 
 • Ketenregie & Inkoopvalidatie als dienstverlening
 • Supply Chain Management en Partner Management
 • Logistieke diensten (kan-ban, consignatie, VMI)
 • Projectmanagement

Kwaliteit en milieu

Addit is een zeer maatschappelijk verantwoord bedrijf. Kwaliteit en milieu zijn vandaag de dag onmisbare schakels in het internationale lifecycle denken. Vanaf het moment dat Addit bij een opdracht of project betrokken wordt, adviseert zij haar klanten over kwaliteits- en milieuzaken. Daarnaast levert haar betrokkenheid bij ontwerp en constructie de grootste efficiency en kostenbesparing op.

Certificaten

Kwaliteit betekent voor Addit ook het beschikken over de juiste certificaten. De System Supplier bezit  al vele jaren het ISO 9001-certificaat voor kwaliteitsmanagement en het ISO 14001-certificaat voor milieumanagement. Om de kwaliteit van haar productieactiviteiten en dienstverleningen te garanderen werkt Addit met methoden als: FMEA, PCS, SPC, Poka Yoke en CpK-studies. Ook beschikt Addit over de lascertificaten DIN EN 15085 Klasse 2, ISO 3834-2 en DIN 2303 Q2 BK2. Tenslotte is Addit lid van het UN Global Compact welke wereldwijd een duurzame ontwikkeling en ondersteuning van tien principes op het gebied van mensenrechten, arbeidsnormen, milieu en corruptiebestrijding nastreeft.

Medewerkers en machines voor topkwaliteit

Het maatschappelijk besef leeft ook bij haar hooggekwalificeerde medewerkers. Iedere medewerker voelt zich verantwoordelijk voor de kwaliteit en het milieu. De productie- en assemblageafdelingen zijn bovendien uitgerust met de meest precieze en geavanceerde meet- en testapparatuur, zoals 2D-scanapparatuur en 3D-meetmachines.

Samenwerken in ketens

Addit werkt samen dan wel participeert in de Nevat, Brainport Industries, TechnoValley, het SDI-platform, Innovatiekring Venlo, de Federatie Dunne Plaat, de Metaalunie en de Duits-Nederlandse Kamer van Koophandel.