ALBA-ACADEMIE

Locht 117
5504 RM Veldhoven
Postbus 140
5500 AC Veldhoven

Tel. (040) 2955999

E-mail: secretariaat@alba-academie.nl
Website: www.alba-academie.nl

Alba-academie: het post-hbo opleidingsinstituut voor coaching en opleiding

Welzijn, welvaart en wijsheid voor mens en organisatie, daar draait het om bij particuliere hogeschool Alba-academie. Een hogeschool voor volwassenen die gespecialiseerd is in post-hbo coachopleidingen, coaching en leiderschap.

Coaching en leiderschap

Goede coaching en sterk leiderschap dragen eraan bij dat mensen het beste in zichzelf naar boven weten te halen. Iedereen heeft goede eigenschappen en sterke punten, het is de kunst deze te herkennen en optimaal te benutten. Alba-academie weet als geen ander hoe dit moet. Grote voordeel: deze verandering is duurzaam. Het probleem waar bedrijven regelmatig tegen aanlopen, is dat een training slechts een tijdelijk effect heeft. Bij Alba-academie is het effect blijvend.

Maatwerkprogramma

Mensen die tot twintig procent effectiever functioneren, stelt u zich eens voor wat dat voor uw bedrijf betekent. Als uw mensen schitteren, schittert uw organisatie. Daarom verzorgt Alba-academie maatwerkprogramma’s speciaal voor bedrijven. Zowel op het gebied van coaching als leiderschap.

Duurzame verandering

Deze programma’s kunnen binnen (In Company) en buiten uw bedrijf plaatsvinden, maar zorgen altijd voor een aantoonbare duurzame verandering. Op professioneel én persoonlijk vlak. Om deze verandering in kaart te brengen, verricht Alba-academie vooraf een 360° meting en toont ze achteraf de behaalde winst aan. Uniek aan deze aanpak is dat het beklijft. Geen trainingsmap die weer in de kast verdwijnt, maar een aantoonbare transformatie.

Coachopleidingen

Om uw coachvaardigheden op persoonlijk en professioneel vlak te blijven ontwikkelen, kunt u bij Alba-academie kiezen uit verschillende coachopleidingen- en trainingen. De ene is meer gericht op 1-op-1 coaching, de andere op team- en organisatieontwikkeling. De Alba-academie biedt:

 • Coaching Basics
 • Beroepsopleiding tot Coach Practitioner
 • Opleiding Dieper Coachen (Senior Practitioner niveau)
 • Opleiding Systemisch Coachen (Senior Practitioner niveau)
 • Opleiding Organisatie Coaching
 • Specialisatietrainingen (Loopbaancoaching, Teamcoaching, Burn-out Preventie)

Leiderschapsontwikkeling

Leiderschap kan erg uitdagend zijn. Zo zijn er tal van situaties die iedere keer hun eigen aanpak vragen. Alba-academie helpt u bij leiderschapsvragen ten aanzien van: organisatieverandering, managementvaardigheden, coachende vaardigheden voor leidinggevenden, management development en ontslag. Verder biedt Alba-academie u:

 • Opleiding coachend leiderschap
 • Persoonlijk meesterschap in leiderschap (workshop voor Senior Managers)
 • Organisatie opstellingen
 • In Company trainingen
 • In Company coaching

Kwaliteitskeurmerken

Alba-academie beschikt over twintig docenten met ieder hun eigen specialisatie. Het zijn topdocenten die allemaal met beide benen in de praktijk staan en bovendien tot minimaal Senior Practitioner zijn opgeleid. Alba-academie streeft alleen de hoogste kwaliteit na, daarvoor worden haar opleidingen internationaal getoetst op kwaliteit.

De opleidingen zijn erkend en geaccrediteerd door gerenommeerde instituten als Nederlandse Orde van Beroepscoaches (NOBCO), Centrum Post Initieel Onderwijs Nederland (Stichting Post-HBO), Cedeo, European Mentoring & Coaching Council (EMCC) en de Nederlandse Raad voor Training en Opleiding (NRTO).

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!