ALTENA KOELSERVICE B.V.

Bagijnhof 42
4264 AZ Veen

Tel. (0416) 693970

E-mail: info@altenakoelservice.nl
Website: www.altenakoelservice.nl

Altena Koelservice - Maatwerk voor koelingsoplossingen

Sinds de oprichting, in 1991, heeft Altena Koelservice zich gespecialiseerd in het ontwerpen, produceren en assembleren van koeltechnische installaties. Van klein tot groot: Altena Koelservice bedient het hele spectrum aan koelingsoplossingen. Omdat elke ruimte en elke toepassing anders zijn, werkt Altena Koelservice altijd op basis van maatwerk. Berekeningen van de benodigde koelcapaciteit leiden tot een uitgekiend technisch ontwerp dat optimaal past. 

Het bedrijf is actief in uiteenlopende sectoren en organisaties, waaronder planten- en boomkwekerijen, de bloemenbranche, de groente- en fruitsector, de vleesverwerkende industrie, en goederenopslag in de breedste zin des woords. Met een marktaandeel van zo’n 80 procent is Altena verder binnen Nederland marktleider op het gebied van koelingen voor de uitvaartbranche. Het zijn vooral de activiteiten in deze specifieke sector die het bedrijf tot ver over de landsgrenzen brengen, tot in Zuid-Duitsland aan toe. 

Marktleider in uitvaartkoeling

De expertise van Altena Koelservice op het gebied van koelingen voor de uitvaartbranche brengt het bedrijf uit Veen door heel Nederland én naar België en Duitsland. Maar Altena bedient ook talloze andere branches met uiteenlopende, op maat gemaakte koelingsoplossingen. 

Lichtgewicht koelplaten 

Innovatie is een belangrijke pijler onder het succes van Altena Koelservice. Zo ontwikkelde het bedrijf voor de uitvaartbranche lichtgewicht koelplaten, als tegenhanger voor de vaak als te zwaar ervaren conventionele koelplaten. De door Altena Koelservice ontwikkelde koelplaten zijn in arbo-technische zin verantwoord; ze zijn ongeveer de helft lichter, en dankzij de handgrepen zijn ze goed hanteerbaar voor de veelal vrouwelijke medewerkers van uitvaartondernemingen. Op deze manier werkt het bedrijf voortdurend aan innovatie binnen de koelbranche. Het doel: komen tot vernieuwende, zo energie-efficiënt mogelijke koeloplossingen. 

Airconditioning met warmteterugwinning

Duurzaamheid en energiebesparingen spelen ook een rol bij airconditioning, een andere tak van sport voor het bedrijf uit Veen. De door Altena Koelservice ontwikkelde airconditioningsystemen kunnen koelen en verwarmen. De hierbij vrijkomende restwarmte kan de zakelijke of particuliere gebruiker gebruiken voor bijvoorbeeld het verwarmen van de vloerverwarming of voor de warmwatervoorziening in het pand. 

Erkend leerbedrijf 

Ten slotte: Altena Koelservice is een erkend leerbedrijf voor studenten van technische opleidingen. Voor Altena Koelservice is het een goede manier om in contact te komen met het schaarse technische talent in de regio.  

 

Wilt u meer informatie over Altena Koelservice? Kijk dan op de website.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!