ALUMERO FINEX EXTRUSIONS B.V.

Duizeldonksestraat 20
5705 CA Helmond

Tel. (0492) 598510

E-mail: alumero@alumero.nl
Website: http://www.alumero.nl

In iedere gewenste oplage kleine aluminium extrusie profielen

ALUMERO FINEX Extrusions B.V. is gevestigd in Helmond en focust met de kleine 500t pers volledig op maatwerk oplossingen in aluminium, in iedere gewenste oplage. Met het hoofdkantoor in Oostenrijk bestaat de ALUMERO Group uit meer dan 300 medewerkers. Het familiebedrijf, dat naast Helmond ook fabrieken in Slovenië en Polen heeft, laat zich het beste omschrijven als een open en flexibele onderneming met een sociaal karakter.

FINEX

Directeur Jeroen van Bussel: “In Helmond zijn we klein in omvang, maar groot in kwaliteit. Weliswaar maken we deel uit van een grote groep, maar onze oorsprong vanuit de fijne extrusie en de focus op dat specialisme met identiteit hebben we altijd behouden. Daarmee onderscheiden we ons echt in de markt. We blijven voor iedereen beschikbaar.”  

Minimale bestelvolumes

FINEX denkt en werkt op basis van maatwerk met optimale controle in flexibele en kleine series. Dat gebeurt conform de gewenste normeringen zoals de EN 755-9 of EN 12020-2. In Helmond wordt iedere specifieke aanvraag snel, persoonlijk en planmatig aangepakt. Van Bussel: “Dat komt omdat we kwalitatief altijd de hoogwaardigste en meest economische oplossing aan klanten willen bieden.”

Internationaal actief in diverse markten

Het bedrijf uit Helmond weet als geen ander dat complexe profieldoorsnedes vragen om de hoogste precisie. Juist daarom richt ze zich op de perceptie van de klant, het verhaal en het werkelijke eindprofiel om zelf ook bij de basis de nauwe toleranties, minimale wanddikten en kleine decoratieve aspecten met de hoogste oppervlakteafwerking te kunnen garanderen. FINEX komt onder andere met oplossingen voor de optische- en elektronica industrie, pocketware, de machinebouw, de interieurbranche, de medische techniek en de aandrijf- en koeltechniek. 

Mentaliteit van een mier

Met ‘AL’ is de hele ALUMERO Group klaar voor de toekomst. AL, dat behalve naar aluminium en ALUMERO ook naar het Engelse ‘alive’ verwijst, is de benaming van de altijd productieve mier ‘AL’. Die werkt samen binnen een collectief team waarin iedereen eigen verantwoordelijkheid draagt. “We kijken altijd naar het eindproduct, omdat we de klant willen ontzorgen. De mier AL belichaamt onze filosofie: productief zijn in een team.”

ALUMERO 2025

Met de coöperatieve identiteit ‘ALUMERO 2025’ werkt ze gezamenlijk aan haar doelen voor de klant en ook voor het werkplezier. Betrouwbaarheid, eerlijkheid en verantwoordelijkheid zijn onderdelen van de structuur van de organisatie en verzekeren een goed resultaat. 

De afgelopen jaren investeerde FINEX onder meer met de aanschaf van extra meetmachines, robotisering, optimaal gebruik van daglicht ledverlichting en een dynamische puur op kwaliteit gebaseerde prettigere werkomgeving. De fabriekshal werd tevens specifiek op extra plaatsen voorzien van nieuwe luchtfilterinstallaties. “We willen zoveel mogelijk meegroeien met onze klanten en onze mensen zijn daar het fundament van”, legt Van Bussel uit. “Enkel met hoogwaardig en ervaren personeel kunnen we samen nog verder moderniseren aan de hand van weer verdere robotisering.” Dat leidt tot het borgen van nog meer kwaliteit, net als het vergaren van 100 procent data voor de klant en voor FINEX zelf. 

Voor een nadere kennismaking met de vestiging in Helmond, bent u er altijd van harte welkom zodat u zelf een goede indruk kunt krijgen van de korte lijnen, tot aan de productie toe.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!

Bedrijven in dezelfde branche