AMC GROEP

Logo AMC GROEP

Einsteinstraat 20
6604 BW Wijchen
Postbus 340
6600 AH Wijchen

Tel. (024) 6414293
Fax (024) 6420361

E-mail: info@amcgroep.nl
Website: www.amcgroep.nl

AMC Groep vindt haar oorsprong in Wijchen. Begonnen als klein schoonmaakbedrijf is het vandaag de dag uitgegroeid tot een facilitaire dienstverlener met meer dan 550 medewerkers. Na overname van onder anderen Clean Point, Price Cleaning en MooiSchoon hebben we ons verzorgingsgebied kunnen uitbreiden en beslaan we nu  het merendeel van Zuid-, West- en Midden-Nederland. Het hoofdkantoor is nog altijd gevestigd in Wijchen, met vestigingen Venray en Tiel. In 2013 hebben we onze naam dan ook  aangepast van AMC naar AMC Groep. We werken vanuit onze vier kernwaarden: Vertrouwen, Kwaliteit, Uitstraling en Service. Sinds kort is hier een vijfde bijgekomen: Sociaal.

Een volledige facilitaire dienstverlener 

AMC Groep opereert in de hele regio Zuid-, West- en Midden-Nederland vanuit haar hoofdkantoor te Wijchen en haar nevenvestigingen te Venray en Tiel. Price Cleaning uit Venray sloot zich in 2012 bij dit bedrijf aan. Het bedrijf bestaat hiernaast uit AMC Armo Multi Cleaning BV, AMC Point BV en sinds 2014 ook uit het Nijmeegse MooiSchoon.nl. Voor al deze bedrijven geldt dat de zeer uitgebreide werkzaamheden, van schoonmaak en specialistische gevelreiniging tot bedrijfscatering, vorstpreventie en beheer en onderhoud van winkelcentra volgens de kernwaarden vertrouwen, kwaliteit, uitstraling en service (V-KUS) worden verricht. 

Facilitair verlengstuk van de klant

“Om onze kernwaarden te kunnen garanderen hebben we het OSB-keurmerk, zijn we ISO- en VCA-gecertificeerd, lid van VSR, erkend leerbedrijf en HACCP-proof”, vertelt directeur bedrijfsvoering Haico Klerks. “Daarnaast werken we zo veel mogelijk met vaste schoonmaak- en vaste invalkrachten die allen een proactieve houding hebben. Wij stellen ons op als het facilitaire verlengstuk van de klant en onderscheiden ons door het hanteren van een reële werkwijze, een optimale ‘span of control’ ten behoeve van instructie, begeleiding en controle en door het inzetten van goed opgeleide, representatieve werknemers. Naast de benodigde kennis en ervaring hebben we voor alle bedrijfsactiviteiten ook alle materialen en machines zelf in huis.” “Ondanks de groei die we in de afgelopen jaren hebben meegemaakt, blijven we goed luisteren naar de klant en zijn de lijnen kort”, benadrukt directeur operatie Monique Zuure. “Ook doen we belevingsmetingen via bezoekrapporten en kwaliteitskaarten en voeren we na uitvoering van periodieke werkzaamheden een oplevercontrole. Ook houden we een jaarlijkse klanttevredenheidsenquête en een enquête voor de gebruikers van het gebouw. En uiteraard staan we open voor klachten en suggesties van klanten.”

Sociaal schoonmaken 

Een andere kernwaarde van AMC Groep is sociaal ondernemen. Het bedrijf biedt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt de mogelijkheid om toe te treden tot de reguliere arbeidsmarkt, zodat zij hun werkritme kunnen hervatten en/of werkervaring kunnen opdoen middels het verrichten van schoonmaak- of cateringwerkzaamheden via het bedrijf AMC Point (voorheen Clean Point). Klerks: “Hierin werken wij samen met Sociale Werkvoorziening bedrijven zoals NLW Groep uit regio Venray, Lander uit regio Tiel, en Breed uit regio Nijmegen. De AMC Point medewerkers steken momenteel niet alleen bij overheidsbedrijven zoals de gemeente Peel en Maas met veel enthousiasme hun handen uit de mouwen. Ook commerciële bedrijven die een goede invulling willen geven aan de Participatiewet en Social Return dragen hen een warm hart toe. “Omdat schoonmaken mensenwerk is, verzorgt AMC Point ook opleidingen”, voegt Zuure toe. “Verder werken we met ecologische reinigingsmiddelen en met milieubesparende schoonmaaktechnieken.” “De groene cirkel in ons logo's staat immers voor duurzaam en fris. En dat is ook precies wat wij onze klanten willen bieden: een duurzame relatie met een frisse blik op service”, aldus Klerks.

Interview AMC Groep

AMC Groep loopt voorop met social return in schoonmaak en catering

Iedereen verdient een kans op de arbeidsmarkt. Daarom werkt AMC Groep al meer dan 13 jaar op basis van social return. Die activiteit is flink gegroeid, vertelt directeur Haico Klerks.

Interview met de onderneming

Foto: Haico Klerks, directeur AMC Groep AMC blijft als zelfstandig merklabel binnen moederbedrijf ICS Groep opereren, gericht op het bedienen van het MKB in Gelderland en Noord-Limburg. Door de overname ontstaan er vele synergievoordelen op het gebied van bedrijfscatering, schoonmaak én social return. Haico Klerks (directeur AMC) blikt samen met RegioinBedrijf vooruit op de toekomst… Ontwikkeling en werkgelegenheid “Door overname realiseert ICS dat de werkgelegenheid voor de AMC medewerkers gehandhaafd blijft, de ontwikkeling van AMC continueert en de groeipotentie daarmee verstevigd wordt. Een fijn gegeven voor alle 550 medewerkers”, vertelt Haico Klerks. De basis en pijlers van AMC blijven hetzelfde. Haico: “We blijven actief als regionale partij in de omgeving van Wijchen. Daar ligt onze kracht: een betrouwbare dienstverlener met korte lijnen en waarop gebouwd kan worden. Natuurlijk kijken we naar groei en andere focusgebieden, dat kan nu met...

Volledig interview »