APPKUNS B.V.

Logo APPKUNS B.V.

Nijverheidsweg 10
4906 CL Oosterhout

Weststad
Tel. (0162) 427885
Fax (0162) 423735

E-mail: info@appkuns.nl
Website: www.appkuns.nl

Aantal medewerkers: 14
Vestigingsjaar: 1980

Appkuns is ontwikkelaar en producent van kunststof producten. Het bedrijf levert met name aan de medische en industriële sector en produceert daarnaast veel voor de verpakkingsindustrie. De klantvraag is hierin altijd leidend. Appkuns streeft naar de beste ‘fit for purpose’.

Performance in plastics

Het spuitgieten van kunststof is een redelijk jonge ambacht. Maar wel een techniek die zijn blijvende waarde heeft bewezen. Kunststof toepassingen worden namelijk overal met succes gebruikt. In de medische wereld bijvoorbeeld – denk aan tandheelkundige hulpmiddelen, chirurgische hulpmiddelen of meetinstrumenten – maar ook in andere sectoren. Ontwikkelaar en producent Appkuns heeft zich met zijn kunststof producten gespecialiseerd in drie markten: medical, packaging en industry.

Wat is er belangrijk bij kunststof voor de medische wereld?

Medische toepassingen zijn gebonden aan strenge eisen. Naast dat er gewerkt moet worden met een schoon product, moeten deze producten ook (chemisch) te reinigen zijn en slijtvast of krasbestendig zijn. Appkuns kent deze eisen en is hier met zijn productieproces volledig op ingericht. Zo is het bedrijf ISO 9001 en ISO 13485 gecertificeerd en beschikt het over een cleanroom.

Waar moeten kunststof verpakkingen aan voldoen?

Voor de verpakkingsindustrie zijn er weer hele andere uitdagingen. Als specialist in kunststof verpakkingen is Appkuns naast ontwikkelaar en producent een actieve sparringspartner. Appkuns denkt met u mee over zaken als:

  • verpakking als bescherming
  • gebruiksgemak verhogen met een verpakking
  • gebruiker aanspreken middels een verpakking
  • risico voor de gebruiker verlagen met een veilige verpakking
  • informatie overbrengen via een verpakking

Een kunststof verpakking compleet opgeleverd

Appkuns denkt met zijn klanten mee over verpakkingsvraagstukken. Bovendien zet het bedrijf zijn ervaring en kennis met kunststof en gecombineerde technologieën efficient voor u in. Appkuns verzorgt desgewenst het volledige proces van ontwerp, printing tot aan assemblage.

Industriële toepassingen van kunststof

De afgelopen 35 jaar heeft Appkuns tal van industriële toepassingen van kunststof geproduceerd. Voor voedingsmiddelen, waterconditionering maar ook voor design- en transportproducten. Ieder product heeft zo zijn eigen technisch specifieke eisen. Met een brede kennis en inzetbaarheid van materialen en bovendien een zeer flexibele houding, komt Appkuns iedere keer met een fit for purpose oplossing.

Distributie en opslag voor u geregeld

Nadat Appkuns hoogwaardige kunststof toepassingen heeft geproduceerd, zorgt het bedrijf zelf voor de distributie. Daarvoor werkt Appkuns samen met verschillende betrouwbare transporteurs. En ook als u onvoldoende opslagruime heeft, denkt Appkuns met u mee. Zo beschikt het bedrijf over een magazijn voor (tijdelijke) productopslag.

Waarom kunststof?

Kunststof bevat eigenschappen die op een positieve manier bijdragen aan duurzaamheid, comfort en veiligheid. Voor Appkuns reden genoeg om al jarenlang te excelleren in het ontwikkelen en produceren van kunststof toepassingen. Toepassingen die ons leven veraangenamen, gemakkelijker of veiliger maken en producten die hergebruik stimuleren.

Duurzaam bedrijf met oog voor het milieu

Duurzaamheid zit in het bedrijf opgesloten. Zo wordt er gewerkt met een recyclebaar product. Ook Appkuns zelf recyclet het materiaal dat bij het productieproces overblijft. En zo gaat er niets verloren.

Klanten die nog een stapje verder willen gaan, kunnen gebruikmaken van een kunststof product dat is gemaakt van biologisch materiaal. Appkuns kiest er daarbij voor om bewust om te gaan met energie. Een aantal voorbeelden zijn: volautomatisch en moderne machines, isolatie van koelsystemen en het hergebruiken van vrijgekomen warmte.

De kracht van Appkuns

Als specialist in kunststof toepassingen denkt Appkuns actief met zijn klanten mee. Dit met als doel om tot een oplossing te komen die precies past bij uw vraagstuk. Maar ook een kostenefficiënte oplossing. Appkuns denkt hierbij out-of-the-box. Met een eigen designer, een eigen matrijzenmaker en eigen automatiseringsbouwer heeft het bedrijf al tal van klanten in binnen en buitenland geholpen. Variërend van bedrijven om de hoek tot de grootste wereldwijde A-merken.