ARAGORN B.V.

Logo ARAGORN B.V.

Bedrijvenweg 7
5627 BW Eindhoven
Postbus 1881
5602 CB Eindhoven

Bedrijventerrein Achtse Barrier

Tel. (040) 2902800

E-mail: info@aragorn.nl
Website: www.aragorn.nl

Aantal medewerkers: 35
Vestigingsjaar: 1990

Zin in een baan met toekomst?

Zeer regelmatig zijn er op diverse niveaus interessante vacatures bij Aragorn.

Is kennis van de nieuwste IT-technologie voor jou net zo vanzelfsprekend als het klantgericht inspelen op de behoeften van zakelijke relaties? Dan zijn wij op zoek naar jou! Voor een actueel overzicht van de vacatures bij Aragorn bekijk je de website.

ICT in al zijn facetten: het is al ruim een kwart eeuw de specialiteit van de Eindhovense ICT-dienstverlener Aragorn. Lag de nadruk in de beginjaren vooral op consumentenproducten, inmiddels is het bedrijf in de zakelijke markt uitgegroeid tot toonaangevend leverancier van ICT oplossingen voor bedrijven.

Aragorn focust zich op drie gebieden: ICT dienstverlening, industriële IT, en de particuliere klant. Veruit het grootste deel van zijn omzet behaalt Aragorn in de zakelijke markt.

Private cloud

De mogelijkheden voor het MKB op ICT-vlak zijn de afgelopen jaren flink gegroeid. Zogenoemde private clouddiensten hebben ervoor gezorgd dat ondernemers altijd en overal toegang hebben tot hun bedrijfsinformatie. Groot voordeel: bij Aragorn is de informatie te allen tijde optimaal beschermd. Bovendien is de software altijd up-to-date. Bijwerken van het systeem is dus niet meer nodig. Zeker voor kleinere MKB-bedrijven zonder eigen IT-medewerker(s) is dat ideaal.

All-in oplossingen en prijzen

Aragorn biedt zijn private cloud-oplossingen aan in de vorm van een all-in pakket. Hierbij betaalt de klant een vast bedrag per maand per werkplek. Voor dit bedrag verzorgt Aragorn het beheer van de gehele ICT-infrastructuur, waarbij de volledige hosting plaatsvindt vanuit het datacenter. Alle systeemupgrades en online backups (die ook als aparte dienst kunnen worden afgenomen) zitten hierin verwerkt. Het all-in-principe zorgt voor beheersbare kosten en duidelijkheid vooraf, zodat klanten nooit voor onaangename (financiële) verrassingen komen te staan. Verder staat Aragorns eigen helpdesk garant voor snelle, deskundige hulp (ter plekke of op afstand), mochten zich onverhoopt verstoringen of andere problemen voordoen.

Optimaal beveiligd

De risico’s en gevaren van cybercrime nemen toe. Bovendien vraagt de steeds strenger worden wet- en regelgeving op beveiligingsgebied ondernemers om te investeren in de beveiliging van hun bedrijfsgegevens. ICT-security vormt dan ook een belangrijke hoeksteen van Aragorns dienstverlening. Als specialist op dit gebied bedient Aragorn diverse klanten met optimale beveiligingsoplossingen. Van firewalls en e-mailbeveiliging tot antivirussoftware en data-encryptie: bedrijfsinformatie is bij Aragorn in uiterst veilige handen. Speciaal voor ICT-managers en systeembeheerders verzorgt Aragorn bovendien gratis workshops over uiteenlopen deelonderwerpen op het gebied van beveiliging.

Beheer en advies

Andere zakelijke diensten zijn systeembeheer (als onderdeel van de integrale private cloud-oplossing of als op zichzelf staande dienst) en advies over de optimale oprichting van de ICT-infrastructuur.

Oplossingen voor de industrie

Industriële IT is een aparte tak van sport binnen Aragorns dienstenportfolio voor het bedrijfsleven. Voor enkele grote industriële ondernemingen (waaronder FEI, Philips en ASML) verzorgt Aragorn allesomvattende oplossingen op het gebied van soft- en hardware. Daarbij valt te denken aan op maat gemaakte besturingssystemen en pc’s, maar ook embedded oplossingen voor onder meer de aansturing van scanners, CCTV-apparaten, complexe industriële processen en elektronenmicroscopen.

Interviews met Aragorn

Volgens marketeer en accountmanager Niels de Waard groeien de mogelijkheden voor toegankelijke, goed beveiligde bedrijfsinformatie enorm.

Interview met de onderneming

Volgens marketeer en accountmanager Niels de Waard groeien de mogelijkheden voor toegankelijke, goed beveiligde bedrijfsinformatie enorm. De pc-markt is sinds 1990 (het jaar waarin Aragorn werd opgericht) enorm veranderd, schetst De Waard. “Begin jaren negentig kwam de personal computer op grote schaal binnen bereik van gewone huishoudens via de pc-privéregeling. Daarmee konden consumenten via hun werkgever fiscaal aantrekkelijk een pc aanschaffen. Sinds het verdwijnen van die regeling, nu ruim tien jaar geleden, is de consumentenmarkt ingezakt. Bovendien hebben webwinkels als Bol.com en Coolblue de markt stevig in handen. Uiteraard leveren we wel nog steeds consumenten-pc’s en de daarbij behorende toegevoegde waarde zoals een goede service en advies – via onze winkels in Eindhoven, maar het overgrote deel van onze omzet behalen we tegenwoordig in de zakelijke markt.” Cloud als middel Die zakelijke markt wordt de laatste jaren overspoeld door...

Volledig interview »