home » bedrijven » Bouw »

ASTA BV

Minvervum 7444e
4817 ZG Breda

Tel. (076) 3035866

E-mail: info@asta-breda.nl
Website: www.asta-breda.nl

Snel en flexibel bouwen met ASTA

Van afbouw (plafonds, wanden en gevelbekleding) en verlichting tot timmerwerk en advies: de Bredase bouwspecialist ASTA is van vele markten thuis. Klanten binnen én buiten Europa maakten inmiddels kennis met de klantgerichte aanpak van het bedrijf.

ASTA werd in 2006 opgericht door Allard Snels. Anno 2017 is het bedrijf van een eenmanszaak uitgegroeid tot een toonaangevende speler op het gebied van afbouw.

Klant centraal

Het bedrijf beschikt over een uitgebreide flexibele schil van tientallen professionals, die waar nodig snel kunnen worden ingeschakeld. Op deze manier kunnen ook grote projecten snel tot een goed einde worden gebracht. De wens van de klant is daarbij altijd het centrale uitgangspunt.

Dat die klantgerichte benadering aanslaat, blijkt wel uit het feit dat ASTA de afgelopen jaren projecten uitvoerde in heel Europa en zelfs in Qatar. Tegelijkertijd werkt het bedrijf ook graag en veel voor klanten in de regio. Zo realiseerde ASTA voor het Bredase Amphia Ziekenhuis in no-time een externe MRI-unit.

Klanten kunnen bij ASTA terecht voor de plaatsing en afbouw van hoogwaardige plafonds, wanden en gevelbekleding.

  • De systeemplafonds van ASTA zorgen voor een nette afwerking van ruimtes; bouwkundige constructies en technische installaties kunnen onzichtbaar worden weggewerkt, terwijl ze tegelijkertijd goed bereikbaar blijven voor onderhoud. Ook verlichting en ventilatie kunnen gemakkelijk in het plafond worden weggewerkt. Verder werken systeemplafonds (afhankelijk van het gekozen materiaal) isolerend, geluiddempend en brandvertragend.
  • De scheidingswanden van ASTA (zowel metalstud-wanden als kant-en-klare systeemwanden) zijn snel te plaatsen en erg licht. Bekabeling is eenvoudig in de wand weg te werken. De wanden kunnen gemakkelijk gemonteerd of juist verwijderd worden. Dankzij die flexibiliteit kunnen klanten de indeling van hun ruimtes snel aanpassen als de actuele ruimtebehoefte verandert.
  • Voor gevelbekleding maakt ASTA gebruik van zogenoemde sandwichpanelen: een isolerende binnenschil, ingeklemd tussen twee metalen schillen. Dit type paneel isoleert uitstekend en biedt een goede bescherming tegen verwering (door bijvoorbeeld regen en wind) en tegen mechanische schade.


Desgewenst voorziet ASTA zijn klanten ook van advies over zaken als de verlichting, akoestiek, brandveiligheid en vochtwerendheid.

Unitbouw: snel en flexibel

De laatste jaren heeft ASTA zich verder gespecialiseerd in de zogenoemde unitbouw: een innovatieve manier van flexibel bouwen. Via een modulair bouwsysteem kunnen (tijdelijke) gebouwen snel worden gerealiseerd. Zo bouwde ASTA recent voor de Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) aardbevingsbestendige noodschoolgebouwen, en werden voor het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) meerdere tijdelijke asielzoekerscentra werden gebouwd. Een ander in het oog springend project was bijvoorbeeld het plaatsen van 13.000 vierkante meter aan plafonds en systeemwanden bij Damen Shipyards in Gorinchem.

Wilt u meer informatie over ASTA? Kijk dan op de website.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!

Bedrijven in dezelfde branche