AVIOLANDA, AEROSPACE

Logo AVIOLANDA, AEROSPACE

Aviolandalaan 37
4631 RV Hoogerheide
0164-820208
Postbus 58
4630 AB Hoogerheide

Website: http://www.businessparkaviolanda.nl/ info@businessparkaviolanda.nl

Business Park Aviolanda

Business park Aviolanda is centraal gelegen tussen de wereldhavens van Rotterdam en Antwerpen ligt Business Park Aviolanda, naast de vliegbasis Woensdrecht.

Rondom de militaire vliegbasis waar ruim 75 jaar luchtvaartindustrie en opleidingen zijn gevestigd, werken overheden, bedrijfsleven en onderwijsinstellingen gezamenlijk aan de ontwikkeling van Business Park Aviolanda.

Luchtvaartgebonden bedrijfsactiviteiten

Business Park Aviolanda en zijn omgeving hebben alles om uit te groeien tot hét Europees centrum voor luchtvaartgebonden bedrijfsactiviteiten. Een ideale locatie voor bedrijven om zich te vestigen in de directe omgeving van de militaire vliegbasis. Binnen de duurzame, ruimtelijke en economische gebiedsontwikkeling is aandacht voor werken, wonen, personeel, scholing en onderzoek. Natuurlijk met een uitstekende bereikbaarheid en topfaciliteiten zoals de landingsbaan, parkmanagement, hangaars en internationale kwaliteitserkenningen.

Lift mee op de unieke ligging en het internationale netwerk en take off at Business Park Aviolanda!

Vestigingen

Bij vestiging op Business Park Aviolanda wordt maximaal geanticipeerd op de specifieke wensen voor uw bedrijf. Percelen kunnen variëren tussen de 3.000 m² en 30.000 m². Het bestemmingsplan biedt veel ruimte voor eigen invulling; bouwvergunningen en omgevingsvergunningen kunnen aangevraagd worden. De kavels worden bouwrijp opgeleverd en de wijze van ontsluiting van uw vestiging kan in overleg worden bepaald. De mogelijkheden tot vestiging zijn divers: van aankoop van gronden tot huur en lease van bedrijfspanden.

Daarnaast biedt Business Park Aviolanda de mogelijkheid om kantoorruimte te huren in De Pionier, het nieuwe kantoorverzamelgebouw. Business Park Aviolanda is intensief bezig op het terrein van vastgoedontwikkeling. Het streven is om op termijn ook een bedrijfsverzamelgebouw en een hangar te laten bouwen voor verhuur.

Alle bedrijven die zich vestigen op Business Park Aviolanda kunnen gebruik maken van parkmanagement, het medegebruik van de landingsbaan, het realiseren van Business tot Business en de mogelijkheden tot het ontwikkelen van scholingsprogramma's.

Interview met de onderneming

Alleen al op het civiele gedeelte werken ruim 1.100 medewerkers aan het onderhoud van vliegtuigen en helikopters Tel daar nog eens 200 studenten/onderwijspersoneel bij op en je ziet een terrein waar dagelijks sprake is van een enorme bedrijvigheid. Merken ze bij Aviolanda dan niets van de gevolgen van de coronacrisis? Dat wel, vertelt Heijmans. “De civiele luchtvaart is in een complete crisis terechtgekomen. Ga je minder vliegen, dan pleeg je vanzelf minder onderhoud aan vliegtuigen.” Herstel na corona Oudere vliegtuigen worden sneller definitief uit gefaseerd. Heijmans constateert minder onderhoudsbehoefte, tegenover een veel grotere parkeerbehoefte. Het jaar 2021 en de komende jaren ziet hij desondanks met vertrouwen tegemoet. “Zodra we weer kunnen gaan vliegen, herstelt deze markt zich snel.” Aviolanda fungeert als het management van het bedrijventerrein. Wil een partij zoals Aeronamic, Fokker Techniek, 4Repair of Robin Radar uitbreiden, dan speelt...

Volledig interview »