BARIL COATINGS B.V.

Logo BARIL COATINGS B.V.

Locatie 's-Hertogenbosch
Zilverenberg 9
5234 GL 's-Hertogenbosch

Tel. (073) 6419890

E-mail: info@baril.nl
Website: www.baril.nl

Locatie Etten-Leur
Nieuwe Donk 15
4879 AC Etten-Leur

Tel: (076) 5034520

Baril Coatings is ontwikkelaar en producent van kwalitatief hoogwaardige, industriële coatings en bouwverven die zeer duurzaam zijn. We leveren ze wereldwijd aan staal- en utiliteitsbouw, OEM en metaalindustrie, marine en offshore en aan schildersbedrijven. 

Meer met minder

Onze ambitie is meer bereiken met minder. Wij willen onze klanten helpen om hun objecten duurzaam te beschermen en tegelijkertijd hun global footprint te verkleinen. Dat doen we door de levensduur van materiaal te verlengen met minder coating (dunne laag technologie) maar wel met een betere bescherming. Dit scheelt onderhoud(kosten). Daarnaast gebruiken we minder gevaarlijke stoffen in onze producten en is ons productieproces emissiearm. 

Waar het financieel verantwoord is, kiezen we voor duurzaam ondernemen. We werken aan nog schonere fabrieken, produceren op 100% duurzame energie en rijden met elektrische en hybride auto’s.

 Baril Coatings

Zonnepanelen Baril Den BoschTeun & Jeroen DuijghuisenLaboratorium Den BoschFietsbrug TU DelftFabriek Baril Coatings

 

Interview met de onderneming

“In de jaren ‘70 haalde ik mijn diploma’s voor timmerman en metselaar. Maar helaas was er in die tijd weinig werk in de bouw. Ik ben toen aan de slag gegaan bij een poelier in Wernhout. Ik deed daar allerhande klussen in het bedrijf, van slachten tot op de markt staan, maar heb ook geholpen met de bouw van de huizen van de kinderen van de poelier”, aldus Louis over zijn pad naar de verfindustrie toe. Farball Coatings Op 18-jarige leeftijd startte hij als plakker bij het toenmalige Farball Coatings in Etten-Leur. Het bedrijf had een grote order uit Irak ontvangen waarvoor vele handen nodig waren om alle verfblikken te voorzien van etiketten. “Van een etiketteermachine hadden ze toen nog nooit gehoord”. Ruim 15 jaar werkte hij eerst als plakker en daarna als afvuller. Toen Louis de kans kreeg om de opleiding Verf- en drukinkt te volgen, pakte hij deze met beide handen aan. Na die opleiding heeft hij zich tot een manusje van alles ontwikkeld....

Volledig interview »