BARIL COATINGS B.V.

Logo BARIL COATINGS B.V.

Zilverenberg 9
5234 GL 's-Hertogenbosch

Tel. (073) 6419890

E-mail: info@baril.nl
Website: www.baril.nl

Baril Coatings is ontwikkelaar en producent van kwalitatief hoogwaardige, industriële coatings en bouwverven die zeer duurzaam zijn. We leveren ze wereldwijd aan staal- en utiliteitsbouw, OEM en metaalindustrie, marine en offshore en aan schildersbedrijven. 

Meer met minder

Onze ambitie is meer bereiken met minder. Wij willen onze klanten helpen om hun objecten duurzaam te beschermen en tegelijkertijd hun global footprint te verkleinen. Dat doen we door de levensduur van materiaal te verlengen met minder coating (dunne laag technologie) maar wel met een betere bescherming. Dit scheelt onderhoud(kosten). Daarnaast gebruiken we minder gevaarlijke stoffen in onze producten en is ons productieproces emissiearm. 

Waar het financieel verantwoord is, kiezen we voor duurzaam ondernemen. We werken aan nog schonere fabrieken, produceren op 100% duurzame energie en rijden met elektrische en hybride auto’s.

 Baril Coatings

Zonnepanelen Baril Den BoschTeun & Jeroen DuijghuisenLaboratorium Den BoschFietsbrug TU DelftFabriek Baril Coatings

 

Interview met de onderneming

Salesmanager Danny Rijken is één van die trotse mensen bij Baril Coatings. Hij heeft Copperant onder zijn hoede en vertelt hoe zijn bedrijf het al sinds 1870 bestaande merk volledig heeft verduurzaamd. “We namen het in 2007 over en zijn op onze eigen wijze gaan werken aan een verf die nu tot de milieuvriendelijkste soorten behoort. Het Copperant van nu is een zelf ontwikkelde verfsoort die het erg goed doet bij professionele toepassingen, maar ook de doe-het-zelf sector toont interesse. Daar gaan we de komende tijd eens naar kijken.” Energieneutraal werken Baril Coatings heeft duurzaamheid hoog in het vaandel. Sinds half december staat de 2e generatie officieel aan het roer van het familiebedrijf. Teun en Jeroen Duijghuisen zullen samen met het team het bedrijf verder vormgeven, maar zeker ook de duurzame ambities voortzetten. Ze maken daar op allerlei wijzen werk van. Denk aan een zo groen mogelijke bedrijfsvoering, natúúrlijk...

Volledig interview »