BAT BRABANTS AFVAL TEAM

Ceramstraat 6
5013 BB Tilburg
Postbus 3223
5003 DE Tilburg

Tel. (013) 5839381
Fax (013) 5839358

E-mail: verkoop@bat.nl
Website: www.bat.nl

BAT: duurzame afvalverwerking voor bedrijven en particulieren

Dankzij de inzameling van huishoudelijk afval is het Brabants Afval Team (BAT) een bekende naam in Tilburg en omgeving. Daarnaast levert het BAT diensten aan bedrijven, verenigingen en stichtingen met afzet- en rolcontainers, met een duurzame verwerking van het daarin verzamelde afval en met deskundig advies over de afvalverwerking. Door samenwerking met partners in de Midwaste-alliantie kan het BAT slim inkopen, efficiënt afval vermarkten en kennis uitwisselen.

Huishoudelijk afval

Van 190 naar 105 kilo restafval per inwoner per jaar in 2020: dat is het ambitieuze doel van het BAT. Om dat doel te bereiken zorgt het BAT steeds meer voor gescheiden huishoudelijk afval, aan de bron en door nascheiding: plastic, papier, metalen verpakkingsmateriaal, drankenkartons, gft, maar ook klein gevaarlijk afval, zoals batterijen en verf.

In totaal zamelt het BAT elk jaar ruim 100 miljoen kilo huishoudelijk en bedrijfsafval in zowel in Tilburg als in regiogemeenten.

Steeds meer diensten voor bedrijven

Bedrijven, verenigingen en stichtingen weten het BAT steeds beter te vinden voor allerhande diensten op het gebied van duurzame afvalverwerking. Zo levert het BAT voor de wekelijkse afvoer van afval rolcontainers, met een inhoud van 240 tot maximaal 2.500 liter. Voor ondermeer verbouwingen biedt het BAT afzetcontainers met een inhoud van 2,5 tot maximaal 28 kubieke meter, geschikt voor de afvoer van grote volumes, los vuil, inboedels, grof bedrijfsafval, bouw- en sloopafval, puin en grond.

Andere diensten zijn het schoonmaken van het terrein na grote evenementen (bv. de Tilburgse kermis en Festival Mundial) en het uitbaten van Milieustraat Albion, waar zowel particulieren als bedrijven terecht kunnen voor de verwerking van in totaal twintig afvalstromen. Verder is het bedrijf actief op het gebied van plaagdierbestrijding.

Ook voor deskundig advies over zaken als afvalbeheer, afvalscheiding, afvaltransport en recycling zijn ondernemers bij het BAT aan het juiste adres. Het BAT zoekt, samen met de klant, naar manieren om de inzameling en verwerking van afval zo efficiënt en effectief mogelijk in te richten.

Duurzaam op meerdere fronten

Duurzaamheid is een belangrijke kernwaarde voor het BAT. Dat uit zich uiteraard in de steeds meer gescheiden inzameling van afval, maar ook in bijvoorbeeld de inzet van milieuvriendelijke voertuigen. Maar ook op andere fronten binnen de drie-eenheid people-planet-profit draagt het BAT de duurzaamheidsgedachte actief uit. Dat begint al bij de jeugd; voor jongeren op de basisschool is het BAT bezig om een educatiepakket samen te stellen.

Daarnaast biedt het bedrijf leerwerktrajecten voor mensen met een afstand op de arbeidsmarkt, zodat zij ervaring kunnen opdoen en weer ‘onder de mensen’ komen. Verder is de veiligheid van de eigen medewerkers is een belangrijk speerpunt.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!