BCK HOLLAND B.V.

Logo BCK HOLLAND B.V.

Spuiweg 24
5145 NE Waalwijk

Tel. (0416) 673880

E-mail: info@bckholland.com
Website: www.bckholland.com

Aantal medewerkers: 40
Vestigingsjaar: 2004

BCK Holland B.V.

PRODUCTEN IN GOEDE EN VEILIGE BANEN LEIDEN

Met zorg geproduceerde dan wel geassembleerde producten moeten vanzelfsprekend gedurende het hele proces op de juiste wijze worden verplaatst, ook intern. BCK Holland B.V. helpt daarbij, door het engineeren, vervaardigen en plaatsen van klantspecifieke en modulaire Material Handling systemen als bandtransporteurs, ketting- en rollenbaan methoden.

Voor het sorteren, bewerken, verpakken en intern verplaatsen van producten zijn systemen als rollenbanen, bandtransporteurs, sorteersystemen en buffer- of draaitafels hele mooie uitkomsten. Vooral omdat ze volledig op maat te maken zijn. Het overbruggen van hoogtes, kleine verplaatsing in bv. machines maar ook afstanden tot wel honderd meter is geen enkel probleem. Bovendien is alles zo in te richten dat er desgewenst heel goed met (en aan) de producten kan worden gewerkt ondertussen. Van belang is wél natuurlijk dat de ontwikkelde systemen er voor zorgen een echte oplossing zijn voor de klant en dat er geen schade of uitval ontstaan. Maatwerk is daarom van belang en precies daarin onderscheidt BCK Holland zich.

Eigen standaard blijk succesvol

Directeur Rob Dorgelo vertelt over de aanpak die zijn technische team standaard hanteert: ‘Wij denken in projecten en dus in maatwerk. We leveren geen product maar een klantspecifieke oplossing die past bij de probleem van de klant, vaak vanuit een bepaalde eigen standaard.’ Dat dit wordt gewaardeerd blijkt uit de enorme groei die zijn bedrijf al jaren doormaakt. Er is veel behoefte aan deze aanpak, die veelal onderdeel is van een samenwerking met machinebouwers en system integrators. Rob: ‘Dan sluiten we aan bij een project waarbij een bedrijf een heel systeem ontwikkeld en realiseert, vaak inclusief automatisering. Ons aandeel is daarbij de handling.’ Er ontstaat vaak een soort partnerschap, legt hij uit, waarbij BCK Holland vanaf het eerste idee tot en met de oplevering betrokken is en gevraagd wordt om met een passende creatieve oplossing te komen.

Snel en voor veel toepassingen

‘Wat onze aanpak vrij uniek maakt’, meldt de directeur, ‘is dat we bijna alles zelf bouwen. Niet alleen kunnen we zo veel beter maatwerk leveren, het kan tevens heel snel als dat nodig is. De bochtband systemen zijn uniek laten we maken door zusterbedrijf Kramer & Duyvis en door die nauwe banden vertraagt dat niets.’ De aanpak maakt  dat er voor zeer uiteenlopende sectoren gewerkt wordt, voornamelijk in de Benelux. ‘Van kwetsbare producten als bloemen en food, logistieke inrichtingen tot vervuilende productieprocessen als isolatiemateriaal of cement, we kunnen eigenlijk alles aan. Omdat ieder proces anders is, blijft dit werk zo uitdagend. Geen klant en geen dag is hetzelfde, ook voor onze engineers en productieafdeling.’

Oog voor mensen en de regio

Dat brengt de manager op een ander punt. De rol van zijn bedrijf als werkgever. Het totale team bestaat uit zo’n 45 mensen en door de groei worden er regelmatig nieuwe specialisten uit de regio gezocht. Met name op technisch vlak natuurlijk. ‘We investeren in die zin ook zelf in de toekomst’, licht Dorgelo toe. ‘Als leerwerkbedrijf en met stageplaatsen, in samenwerking met ROC’s en hogescholen.’ Hij ziet het tevens als deel van de MVO-rol die BCK Holland heeft. En niet alleen werkgeverschap wordt zeer serieus genomen. Waar mogelijk doet zijn bedrijf graag zaken met leveranciers uit de regio. Ook dat is oog hebben voor je omgeving. ‘Dat we via RegioinBedrijf graag eens laten zien wat hier gebeurt heeft daar eveneens mee te maken. Niet alleen om eens te tonen wat hierbinnen nu eigenlijk gebeurt maar vooral ook omdat we trots zijn op onze rol en aanpak, die echt afwijkt van wat veel concullega’s doen.’

Bekijk ook het bedrijfsprofiel van Kramer&Duyvis, het zusterbedrijf van BCK Holland B.V.