home » bedrijven » Bouw »

BCP BOUW

De Hork 37
5431 NS Cuijk

Tel. 0485-316551

E-mail: info@bcp-cuijk.nl
Website: www.bcp-cuijk.nl

Geen project te groot en geen klus te klein voor BCP Bouw

Van scholen, sporthallen en multifunctionele accommodaties tot kantoren, bedrijfshallen en woningen: BCP Bouw uit Cuijk richt zich op de volle breedte van de bouwsector. Waarbij duurzame relaties, oplossingen en materialen de boventoon voeren.

BCP Bouw werd in 1993 opgericht onder de naam BouwCombinatie Peeters. In 2007 werd Theo Hendriks mede eigenaar. De naamsverandering van BCP Bouw volgde, waarna Hendriks in 2012 volledig eigenaar werd.

Kernkwaliteiten

De afgelopen jaren heeft BCP Bouw ongeveer 600 panden opgeleverd, naar volle tevredenheid van de klant. “Wij hebben goed te werken en er zijn mooie vooruitzichten”, vertelt Theo Hendriks. “BCP Bouw is een gezonde, betrouwbare en praktisch ingestelde organisatie. Persoonlijk, informeel en no-nonsense, maar ook gedreven en ambitieus. We gaan nooit voor korte termijn gewin maar focussen altijd op duurzame relaties, met duurzame resultaten. BCP Bouw houdt van duidelijkheid. Afspraak is altijd afspraak. Dat wordt door onze opdrachtgevers en samenwerkingspartners zeer op prijs gesteld.”

Nieuwbouw, renovatie, transformatie en onderhoud

Binnen een straal van vijftig kilometer rond Cuijk voeren de 25 vaste medewerkers van BCP Bouw nieuwbouw-, renovatie-, transformatie- en onderhoudsprojecten uit, in opdracht van particulieren, midden-, klein- en grootbedrijf en overheden. “Maar liefst een kwart van onze omzet is afkomstig uit de industrie, waarvoor we bedrijfshallen, kantoren, garages en opslaghallen bouwen”, vertelt Theo Hendriks. “Daarbij bouwen we scholen, multifunctionele accommodaties (MFA’s) en sport- en turnhallen voor overheidsinstanties (30%). Zoals in Cuijk, waar we op dit moment een kerk transformeren tot MFA en in Boxmeer, waar we een grote turnhal realiseren.”

Het aannemersbedrijf heeft doorlopend één of twee particuliere woningbouwprojecten op de uitvoeringslijst staan. En ook in de seriematige woningbouw (30%) is het bedrijf actief. Als bouwkundig aannemer of ontwikkelend aannemer, zoals bij de bouw van 44 woningen in Vianen en 16 woningen in Cuijk. “De rest van onze werkzaamheden omvat kleine renovaties, restauraties en onderhoud. En ook in de agribouw zijn we nog altijd actief. Onder andere met onze betonbekisting, die we speciaal voor deze sector hebben ontwikkeld bouwen we nog steeds agriprojecten”.

Duurzame materialen en middelen

In alle projecten van BCP Bouw is duurzaamheid leidend. “Als ontwikkelend aannemer denken we maximaal mee als het om duurzame bouwtechnieken en -oplossingen gaat”, vertelt Theo Hendriks. “We adviseren en realiseren duurzame energieopwekking op maat en stimuleren continu het gebruik van ‘groene’ bouwmaterialen en -materieel. Afval op de bouw wordt zorgvuldig gescheiden en transporten worden zo efficiënt mogelijk ingepland, waarbij we maximale aandacht besteden aan milieu, kwaliteit, veiligheid en omgeving.”

Bouwen op BCP Bouw

BCP Bouw beschikt over een VCA** en Bouwgarant certificaat. “We zijn lid van Bouwend Nederland en zijn aangemerkt als Erkend Leerbedrijf. We voorzien in een continue opleiding van metselaars en timmerlieden en ook ons eigen personeel wordt regelmatig bijgeschoold, waardoor opdrachtgevers, projectontwikkelaars en architecten blijvend op onze kennis, expertise en vakmanschap kunnen bouwen en vertrouwen”, vertelt Theo Hendriks. “Ons doel voor de komende jaren is om BCP Bouw nog zichtbaarder te maken in de regio, waarvoor we op zoek zijn naar nieuwe kansen, samenwerkingspartners en opdrachtgevers. Eenieder die hier ideeën over heeft, mag contact met me opnemen.”

Auteur: Lieke van Zuilekom

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!