BECK LOGISTICS

Logo BECK LOGISTICS

Factorijweg 9
6541 DM Nijmegen

Tel. (024) 3775643

E-mail: info@becklogistics.com
Website: www.becklogistics.com

Beck Logistics | Specialist in het optimaliseren van industriële supply chains 

Met modern rollend materieel en high-end supply chain oplossingen, weet Beck Logistics uit Nijmegen opdrachtgevers door heel Europa te ondersteunen op het gebied van transport-vraagstukken en hijs- en montage -projecten.

Multi-cliënt (industriële-) Warehousing

In haar 2 grote multi-cliënt warehouses slaat het bedrijf, naast standaard pallets (ca. 8.000), met name goederen op die een industrieel karakter hebben en o.a. in de bouw-, maritieme- en de energie -sector gebruikt gaan worden. Manager Operations Patrick Stolker: ‘Vaak gaat het om goederen die met een zware heftruck of een bovenloopkraan gelost, verplaatst of geladen moeten worden, aangezien deze voor een normale heftruck te groot of te zwaar zijn.’

Hijs- en montage- projecten van Zweden tot Spanje

Naar goede autolaadkraanchauffeurs is de logistiek dienstverlener continu op zoek. Een (autolaad-) kraan heeft vaak een werkgebied van zo’n twee- tot maximaal driehonderd kilometer om de standplaats heen. Dat werkt bij ons net even anders. Met grote zware autolaadkranen voert Beck Logistics hijs- en montage -klussen uit door heel Europa, van het noorden van Zweden tot het zuiden van Spanje.

Exceptioneel transport

Speciaaltransport is naast industriële warehousing en hijs- en montage- klussen de derde en laatste strategische focus voor Beck Logistics. Voor het exceptioneel transport schakelt Beck Logistics de hulp in van haar eigen kranen (tot > 100 ton/ meter), diepladers, semidiepladers, uitschuivers en ander rollend materieel. De wegenverkeerswet schrijft een maximale breedte, lengte, hoogte en totaal gewicht voor aan vrachtwagencombinaties. Stolker: ‘Wij vervoeren dus ook allerlei goederen die buiten deze wettelijke maximale maatvoeringen en gewichten vallen.’

Ketenoptimalisatie

Beck Logistics heeft als logistiek partner altijd de focus op de gehele Supply Chain van haar opdrachtgevers en kijkt continue mee, waar in de Supply Chain processen geoptimaliseerd kunnen worden. Stolker geeft een voorbeeld: ‘Helaas komen we het nog te vaak tegen dat logistieke ketens dusdanig ingericht zijn, omdat het altijd zo geweest is! Wij kijken anders naar logistieke processen dan onze opdrachtgevers en dat is logisch omdat supply chain optimalisatie onze corebusiness is. 

Eén van onze klanten levert grote incourante onderdelen, in 40ft containers, die ter plekke op sites door heel Europa gemonteerd moeten worden. Hier hebben wij een optimalisatieslag voorgesteld in alle downstream processen, waarbij wij voor onze opdrachtgever jaarlijks een substantieel besparingspotentieel hebben kunnen realiseren. Dit besparingspotentieel komt niet alleen voort uit het elimineren van diverse logistieke processen, maar ook nog eens door desinvesteringen in benodigde dure kapitaalgoederen’. Als industriële opdrachtgevers een echt logistiek partner zoeken die niet alleen transportactiviteiten uitvoert, maar intensief meedenkt en adviseert over hun hele logistieke keten, dan zijn ze bij Beck Logistics aan het juiste adres. Zij zijn echte industriële supply chain professionals, want dat is namelijk hun core business : ‘Supplying Industrial Chains’.