home » bedrijven » Bouw »

BEERS WERKTUIGBOUW EN PROCESTECHNIEK B.V., VAN

Korte Hei 23
4715 RS Rucphen
Postbus 76
4710 AB Rucphen
Nijverhei
Tel. (0165) 348355
Fax (0165) 348344
E-mail: info@bwp-bv.nl
Website: www.bwp-bv.nl

Aantal medewerkers: 13
Vestigingsjaar: 2003

Van Beers Werktuigbouw & Procestechniek BV (kortweg BWP) vervaardigt hoogwaardige metaalproducten variërend van eenvoudig plaatwerk tot zeer specialistische projecten. BWP levert producten aan verschillende marktsegmenten, zoals de (petro)chemie, de levensmiddelen- en voedingsindustrie.

Betrouwbaar en professioneel

BWP is een betrouwbaar en professioneel metaalbewerkingsbedrijf opgericht in 1990. Sinds 1996 is het bedrijf gehuisvest op industrieterrein de Nijverhei in Rucphen. BWP heeft door de jaren heen een naam opgebouwd als het gaat om de realisatie van nieuwe industriële procesinstallaties, maar ook op het gebied van aanpassingen binnen bestaande productieprocessen, onderhoud en engineering/3D-tekenen. Het bedrijf beschikt hiervoor over een volledig geoutilleerde werkplaats en een deskundig montageteam. Hierdoor kan BWP producten volledig in eigen huis vervaardigen. Succesvolle projecten in onder andere de voedingsmiddelen- en chemische industrie zijn hier het bewijs van.

Kwaliteit voorop

BWP hecht veel waarde aan kwaliteit. Sinds 1997 is BWP VCA*-gecertificeerd door AIB Vinçotte. Daarnaast is het bedrijf lid van de Koninklijke Metaalunie. Dat BWP kwaliteit hoog in het vaandel heeft staan, blijkt ook wel uit de mogelijk tot lassen onder toezicht van keuringsinstanties. BWP is bij uitstek thuis in vele soorten lastechnieken, indien het nodig is, worden de werkzaamheden uitgevoerd onder toezicht van bijvoorbeeld Lloyds Register. Op deze manier blijft de kwaliteit voor de klant gewaarborgd.

Engineering

Naast lassen is BWP gespecialiseerd in engineering. Haar activiteiten bestaan uit het maken van berekeningen, conceptuele ontwerpen en detailengineering. BWP doet dit voor opdrachtgevers uit diverse takken van industrie. De eigen engineeringafdeling stelt het bedrijf in staat om het complete traject te verzorgen en met turnkey service op te leveren. Haar engineers werken hiervoor met moderne ontwerpmiddelen zoals het 3D-tekenpakket Autodesk Inventor. Regelmatig worden er grote maar ook kleinere projecten uitgevoerd voor modificaties aan bestaande installaties of complete nieuw te leveren installaties. Hierbij worden vaak de hoogste eisen gesteld aan veiligheid, betrouwbaarheid en hygiëne.

Everts & Weijman Everts & Weijman

Beleef Groen, Geniet Groen