BETHO, DE

Logo BETHO, DE

Klein Frankrijk 2
4461 ZM Goes

Tel. (0113) 23 39 33
Fax. (0113) 23 34 44

E-mail: info@debetho.nl
Website: www.debetho.nl

Bedrijfspand

De Betho

Namens de gemeenten Borsele, Goes, Kapelle, Noord-Beveland, Reimerswaal en Tholen voert De Betho de Wet sociale werkvoorziening uit. Daarnaast speelt zij een ondersteunende rol voor de gemeenten op het gebied van re-integratie van mensen met afstand tot de arbeidsmarkt.

De Betho is specialist in het ontwikkelen van algemene werknemersvaardigheden. We doen dit met regulier werk dat we marktconform in opdracht van bedrijven en overheid doen. Wij opereren hierbij vanuit een gloednieuw en functioneel pand, dat de transformatie van een traditioneel SW-bedrijf naar een open, flexibele organisatie visualiseert. Bij De Betho werken ruim 700 medewerkers.

De Betho is zich recent ook gaan specialiseren in re-integratie trajecten voor zieke werknemers van andere bedrijven. In opdracht van bedrijven of bemiddelende instanties, zoals arbodiensten, worden de volgende werkzaamheden uitgevoerd:

1e spoor traject

De Betho wordt ingeschakeld als casemanager zodra een medewerker langer dan enkele weken ziek is. De Betho kan ondersteunen in het gehele traject, inclusief alle wettelijk voorgeschreven rapportages. Zij bewaken de termijnen waarop zaken moeten worden geregeld en ondersteunen in het zoeken naar inpasbaarheid in eigen of aangepast werk binnen de organisatie. De maximale duur van een 1 e spoor traject bedraagt 52 weken. Lukt dit niet dat volgt een verplicht 2 e spoor traject.

2e spoor traject

Vanaf 52 weken dient de werkgever aan te kunnen tonen dat er alles aan te doen de medewerker behulpzaam te zijn bij het vinden van een baan buiten het bedrijf. Voortgangsgesprekken met daarbij behorende rapportage moeten tijdig en met regelmaat plaatsvinden om later een eventuele sanctie van een jaar extra loon doorbetaling te voorkomen. In dit traject ondersteunt de Betho waar nodig met:

 • Het maken van een cv
 • Sollicitatietraining
 • Het zoeken naar en aanbieden van passende arbeid
 • Begeleiding tijdens sollicitatiegesprekken
 • Het inschakelen van instanties bij schulden e.d. waardoor terugkeer op de arbeidsmarkt bemoeilijkt wordt.

Welke werkzaamheden doet De Betho? 

De Betho verzorgt verschillende werkzaamheden, zoals:

 1. Verpakkingswerk in optima forma

  Voor diverse grote en kleine organisaties verzorgen wij het verpakkingswerk: van meubelfournituren, overdozen, displays tot en met kerstpakketten.
 2. Schoonmaakwerk met opgeruimde mensen

  Met een schoonmaakploeg van De Betho haalt u opgeruimde mensen in huis. Zij doen hun werk goed en met veel plezier en dat tegen klantvriendelijke tarieven.
 3. Groenwerk

  Het onderhoud van uw bedrijfsterrein kunt u met een gerust hart aan de mensen van De Betho overlaten. De Betho voert diverse onderhoudswerkzaamheden in het groen uit in opdracht van gemeenten, woningbouwcorporaties en overige organisaties en instellingen.