BLOK GROUP

Logo BLOK GROUP

Broekstraat 5
5711 CT Someren
Postbus 49
5710 AA Someren

Tel. (0493) 497080

E-mail: info@blokgroup.nl
Website: www.blokgroup.nl

Blok Group onderscheidt zich door veelzijdigheid

Aanbieden van Additive Manufacturing, Engineering & Fijn metaal geeft een boost in een tijd van snelle ontwikkelingen en een groeiende digitalisering.

Eind 2017 heeft de vernieuwde Blok Group drie ervaren technici en vijf ingenieurs aangetrokken om de technische werkvoorbereiding, supply chain en productiefaciliteiten klaar te stomen voor versnellende ontwikkelingen binnen de metaal. Er is een multidisciplinair team samengesteld dat integraal werkt aan verschillende onderwerpen op het gebied van verdere digitalisering/automatisering en ontwikkeling van de ‘smart factories’ in zowel Someren als Velsen-Noord. Deze ontwikkelingen hebben inmiddels geleid tot versterkte kwaliteiten op het gebied van Additive Manufacturing, Engineering, Fijn metaal & Supply Chain management.

Additive Manufacturing

Blok Group pionierde al met de eerste 3d metaal printer in 2015. Inmiddels is de techniek sterk in ontwikkeling, wat heeft geleid tot de aankoop van een verbeterde printer. Additive manufacturing geeft de Blok Group de mogelijkheid om partners te voorzien van high-tech producten met een radicaal ontwerp gemaakt in Aluminium, RVS 316 & Titanium in luchtvaart-, medische en transport sector. Enkele voorbeelden zijn de samenwerking met een prominent Formule 1 team en samenwerking in een nationaal project op het gebied van ontwikkeling van Additive Manufacturing voor Ruimtevaart toepassingen. Daarnaast werkt Blok samen met academische ziekenhuizen aan de ontwikkeling van slimmere gereedschappen en hulpstukken voor complexe reconstructies.

Engineering

Door de toegevoegde waarde van Additive Manufacturing voor ‘high-performance’ toepassingen is het relevant geworden om engineering capaciteit aan te bieden. Waar Blok Group vroeger als productiepartner optrad, is het bedrijf nu ook partner op het gebied van design engineering, manufacturing engineering en optimalisatie studies. De toegevoegde waarde van Blok zit met name in de diepe integrale kennis in de gehele keten vanaf functioneel ontwerp tot aan vervaardiging. Het grote voordeel dat daar voor klanten ontstaat is het verkorten van de ontwikkelingstijd doordat de communicatie tussen ontwerp, werkvoorbereiding & productie veel gestroomlijnder verloopt, daarbij rekening houdend met de meest optimale productie methode, functionele eisen en duurzaam gebruik van het productie budget.  

Fijn Metaal

Als joint venture van Blok Group zet Leves Fijnmetaal zijn jarenlange ervaring met precisieverspaning in om de productie van uw onderdelen nog beter, efficiënter en goedkoper te maken. Alle materialen die verspaanbaar zijn kunnen door Leves Fijnmetaal bewerkt worden. Het machinepark van Leves Fijnmetaal is uitgerust voor het produceren van enkelvoudige stuks maar vooral voor middel- en grote series. De doelstelling is duidelijk: met onderscheidende specialismen verdiept en versterkt Blok Group graag haar positie bij haar klanten.