BOSCH TRANSMISSION TECHNOLOGY B.V.

Dr. H. van Doorneweg 120
5026 RA Tilburg
Postbus 500
5000 AM Tilburg
't Laar
Tel. (013) 4640333

Bosch Transmission Technology in Tilburg ontwikkelt als ‘leading automotive supplier’ duwbanden als kerncomponent voor de continu variabele transmissie (CVT), een uniek component binnen de transmissie technologie waar Bosch nog altijd groeiende in is. Als marktleider biedt Bosch Transmission Technology goede ontwikkelingskansen voor jouw carrière op langere en korte termijn.

Unieke werkgever

Door de groeiende vraag naar zuinigere auto’s en de vermindering van CO2 uitstoot, is de vraag naar CVT’s en duwbanden in de afgelopen jaren sterk toegenomen. Bosch Transmission Technology in Tilburg produceert voor deze groeiende markt en biedt arbeidsplaatsen aan maar liefst 1300 werknemers. Deze afdeling van Bosch is een ‘Center of Competence’ voor de ontwikkeling en productie van duwbanden. Naast productie en ontwikkeling bevindt het management van de Business Unit zich ook op deze locatie. Deze dynamische omgeving biedt dus mogelijkheden voor werknemers van productie tot aan management binnen de autotechnologie.

Aandacht voor ontwikkeling

Bosch biedt ruime carrièremogelijkheden waarbij professionele groei en ontwikkeling twee belangrijke kernwaarden zijn voor zowel werknemer als werkgever. Bij Bosch kun je toewerken naar de positie die het beste bij jou past. Zie jij je als starter over twee jaar op een andere positie werken? Dan kun je bij Bosch jouw ambities volgen door ‘trainingen en opleidingen on the job’.

Ivo Schoneveld, studie werktuigbouwkunde, volgde bij Bosch een traineeship waarmee hij op de positie Productie Systeem Medewerker terecht kwam. Via de training ploegleider, opgevolgd door een middenkadertraining en een leiderschapstraining heeft Ivo uiteindelijk zijn ideale positie bereikt en geeft nu leiding geeft aan 180 man in de productie van duwbanden bij Bosch Transmission Technology in Tilburg. Ivo: “Bosch biedt een breed pallet aan opleidingen voor management. Bosch ziet het belang van ontwikkeling, ook op de werkvloer.”

Diversiteit en gelijke kansen

Bosch Transmission Technology faciliteert als groeiend bedrijf in een divers aanbod aan arbeidsplaatsen. Van technisch productiemedewerker tot manager production engineering; voor iedere werknemer bij Bosch gelden dezelfde gelijke carrièrekansen. Naast de diversiteit in professionele achtergronden, omarmt Bosch tevens de culturele diversiteit die het bedrijf kent. Vanwege intensief mondiaal contact tussen de verschillende vestigingen, en de uitwisseling van Bosch-medewerkers uit verschillende landen, heerst er bij Bosch een internationale dynamiek.

Paulo Chaves, Manager Production Engineering, kwam tien jaar geleden van Portugal naar Nederland. Bij Bosch werkte hij op verschillende afdelingen en bouwde mee aan de afdelingen Proces Engineering, Maintenance en nu aan Manufacturing Engineering in Tilburg. “Ik merk dat Bosch wereldwijd markten bespeelt op verschillende aspecten. Ik merk vooral op technisch gebied dat er altijd ondersteuning is. Die ondersteuning kan uit Bosch Vietnam of Bosch Amerika komen. Ergens in de wereld zal er zeker een oplossing voor een probleem zijn!”

Bosch Transmission Technology biedt starters, specialisten en managers de ruimte om ambities na te jagen, vanwege een wereldwijd leidende en groeiende positie. Kijk voor meer informatie en actuele vacatures op de Bosch-career site.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!