BOVENDONK, CONFERENTIECENTRUM

Logo BOVENDONK, CONFERENTIECENTRUM

Hofstraat 8
4741 AK Hoeven

Tel. (0165) 507 550
Fax. (0165) 507 560

E-mail: info@bovendonk.nl
Website: www.bovendonk.nl

Conferentiecentrum Bovendonk bevindt zich in een oude seminarie op een prachtige, unieke locatie in Hoeven. Het is dé plek voor zakelijke arrangementen als vergaderingen, congressen, conferenties, hotelovernachtingen, trainingen of gewoon een lekker weekendje weg.

Inspirerend en gastgericht

Het in 1895 door Petrus J.H. Cuypers ontworpen seminarie kent een geschiedenis die eigenlijk terugvoert tot de 13e eeuw. Het huidige pand heeft dienst gedaan als priesterschool maar kreeg vanaf 1990 een commerciële functie. Inmiddels is Bovendonk uitgegroeid tot misschien wel het beste conferentiecentrum van West-Brabant. De architectuur in neogotische abdijvorm draagt bij aan een inspirerende locatie. En dat niet alleen; bij Conferentiecentrum Bovendonk denkt men vanuit de gast, getuige de vriendelijke en flexibele service. Dat Bovendonk haar winst terug in het gebouw steekt, maakt het geheel extra bijzonder.

Volop mogelijkheden

Het historische gebouw kent een enorme diversiteit in ruimtes: van grote tot kleine vergaderruimtes en bovendien een prachtige binnentuin. Daarnaast beschikt de congreskapel over alle benodigde voorzieningen op het gebied van audio en video en is daarmee speciaal geschikt voor conferenties of congressen tot 350 personen. Maar ook voor een workshop, managementsessie, training, cursus of een brainstormsessie kunt u er prima terecht. De innerlijke mens wordt bij Bovendonk niet vergeten: naast haar eigen Magisterbier beschikt het conferentiecentrum over een uitstekende keuken.

Gouden Green Key Certificaat

Bovendonk is de trotse bezitter van een Gouden Green Key Certificaat. Het is het ultieme bewijs dat maatschappelijk verantwoord- en duurzaam ondernemen hoog op haar agenda staan. Om hier blijk van te geven, is in 2010 gestart met het invoeren van aanpassingen en verbeteringen, zoals: het zuiveren van eigen water, gebruik maken van Fair Trade koffie en thee en enkel werken met biologische producten. Maar ook het gebouw zelf heeft een aantal veranderingen ondergaan om bewuster met het milieu om te springen. In de hotelkamers wordt niet langer energie verspild, door een handig pasjessysteem en de verlichting in het gebouw is vervangen door spaarlampen en led verlichting.

Conferentiecentrum Bovendonk heeft alles voor een geslaagd verblijf. Informeer gerust eens naar de vele mogelijkheden.

Interview met de onderneming

Nieuwe koers ingezet “Dus eigenlijk kunnen we stellen dat de gast nog meer in de watten wordt gelegd?” vragen we Tim Berendsen van Conferentiecentrum Bovendonk over de nieuwe koers. “Zo zou je het wel kunnen stellen”, antwoordt de manager met een tevreden glimlach. Die lach komt niet uit het niets. 2015 was een heel dubbel jaar voor het conferentiecentrum. “Enerzijds waren we het verleden aan het wegpoetsen, anderzijds zaten we al in de nieuwfase. Het was een jaar waarin we heel graag wilden, maar nog niet altijd konden.” Op eigen benen staan Volgens Berendsen is Bovendonk volwassen aan het worden. Jarenlang heeft het kunnen rekenen op de steun van het moederbedrijf en hoewel deze er nog steeds is, staat Bovendonk sterker op haar eigen benen dan ooit. En de gast profiteert daar direct van mee doordat we veel specifieker op hun wens kunnen inspelen! Optimalisatie van de bedrijfsvoering Eén van de veranderingen is een investering in...

Volledig interview »