BUREN COATING B.V., DE

Logo BUREN COATING B.V., DE

Energieweg 10, 4691 SG Tholen


Tel. (0166) 607111
Fax (0166) 602126
E-mail: info@deburencoating.nl
Website: www.deburencoating.nl

Aantal medewerkers: 10
Vestigingsjaar: 1993
Kwaliteitsnorm:
- Lid Metaal Unie

De Buren Coating is dé specialist in het afwerken van producten uit aluminium of staal. Zij doet dit door middel van poedercoating in epoxy of polyester, een voor mens én milieu vriendelijke manier van coating.

Nieuwe straalcabine

Het poedercoatingbedrijf begon haar productie in 1993 in Bergen op Zoom. Vijf jaar later verhuisde De Buren Coating naar Tholen. Op deze locatie heeft het bedrijf de ruimte gevonden voor de in de loop der jaren flink uitgebreide bedrijfsactiviteiten. Zo is onlangs gestart met de ingebruikname van een nieuwe straalcabine.

Deze cabine is speciaal voor materialen die niet chemisch voorbehandeld kunnen worden, zoals brandwerende materialen.

En daarmee wordt de lijst van producten die DBC afwerkt nog indrukwekkender. Het bedrijf was namelijk al verantwoordelijk voor de afwerking van onder andere: fietsen, winkelinterieurs en vitrinekasten, zonweringen en rolluiken, hekwerken, tuinmeubilair, scheepsramen en kozijnprofielen.

Klantgericht, kwaliteit en flexibiliteit

Met de komst van de nieuwe straalcabine heeft De Buren Coating weer een grote stap gezet om alle activiteiten in eigen huis te houden. Het past volledig bij haar streven naar klantgerichtheid, kwaliteit en flexibiliteit. Het coaten volgens specifieke klantwensen en het leveren van een duurzaam product, zijn hier ook onderdeel van. Zo is poedercoaten in epoxy of polyester de manier om een duurzame beschermende deklaag te bieden aan aluminium of staal. Dit gebeurt met veel zorgvuldigheid. Aluminium, verzinkt staal en staal wordt voorbehandeld door middel van: ontvetten, beitsen, chromateren, fosfateren en passiveren.

Superieure voorbehandeling: oogmerk van kwaliteit

Om te zorgen voor een duurzaam product, maakt De Buren Coating gebruik van een superieure voorbehandeling. Zo wordt het materiaal in baden gedompeld waardoor er een corrosiewerende laag ontstaat. Er vindt namelijk een totale omsluiting plaats doordat ook de binnenzijde van het product behandeld wordt.

De nieuwe straalcabine is er juist voor materialen die niet op deze wijze voorbehandeld kunnen worden, zoals bijvoorbeeld staal met een walshuid. Alle producten die De Buren Coating gebruikt, voldoen aan de wensen van de klant en zijn VMRG en Qualicoat gecertificeerd. Het bedrijf is daarnaast aangesloten bij verschillende vakorganisaties in de branche.

Interview met de onderneming

Als een nieuwe klant belt, krijgen ze Hinke Bakker aan de telefoon, een vrouw dus. “Dan vragen ze altijd naar meneer De Buren”, zegt Hinke. “Maar die bestaat helemaal niet. De naam is zo gekozen omdat mijn voormalige man en ik buren waren.” Als dat duidelijk wordt gemaakt, dan nog is de mist niet opgetrokken. “Dan zoeken ze de directeur. En dan komen ze toch weer bij mij terecht”, zegt Hinke, die samen met Norman Gurney in 1992 de zaak begon. “Ik werkte mee in de fabriek. Spuiten met de telefoon in de hand, alles tegelijk als het moest.” ‘Zakendoen zit in mijn bloed’ Een vrouw als ondernemer binnen het poedercoaten, het komt maar zelden voor. “Het heeft met persoonlijke ontwikkelingen te maken. In 2007 zijn we uit elkaar gegaan. Zes jaar heeft Norman nog in de zaak gewerkt. In 2012 ben ik volledig eigenaar geworden. Voorheen deed ik alles waar nodig was, de administratie er naast. Sinds Tholen zit ik meer op...

Volledig interview »