CALCONTROL

Neutronenlaan 6
5405 NH Uden

Tel. (0413) 289916

E-mail: info@calcontrol.nl
Website: www.calcontrol.nl

Calcontrol: kalibratie op locatie en meer

Calcontrol B.V. is actief sinds 1995 en richt zich op oplossingen voor de uitvoer van kalibraties, validatiewerkzaamheden en metingen op het gebied van cleanroomkwalificaties bij klanten op locatie.

De opdrachtgevers van Calcontrol bevinden zich voornamelijk in de farmaceutische industrie en biotechnologie maar ook klanten uit andere industrieën met kritische processen zoals de voedingsmiddelenindustrie , chemische industrie en test- en ontwikkelingslaboratoria doen met regelmaat een beroep op het gespecialiseerde bedrijf uit Uden.

Kalibratie

Kalibratie is één van de drie hoofdonderdelen van Calcontrol. Daarbij gaat het onder meer om kritische meetinstrumenten in procesinstallaties , laboratoria en cleanrooms op het gebied van temperatuur, druk, relatieve vochtigheid, flow, niveau, inhoud, waterkwaliteit en ga zo maar door.

Een tweede afdeling houdt zich bezig met het verrichten van validatiewerkzaamheden en thermostudies met betrekking tot werk- en onderzoeksruimten, objecten, vriesdroog- en sterilisatieapparatuur. De derde poot van Calcontrol voert metingen en testen uit ten behoeve van de periodieke kwalificatie van cleanrooms.

Hoogwaardig

Vanzelfsprekend wordt binnen alle processen gebruik gemaakt van hoogwaardig herleidbaar en gecertificeerde referentieapparatuur. Als de situatie daar om vraagt, wordt een compleet ingerichte mobiele kalibratiewerkplaats ingezet.

Meetbetrouwbaarheid

De hoeveelheid cijfers achter de komma zeggen niets over uw meetbetrouwbaarheid als kalibratie en validatie niet vakkundig wordt uitgevoerd. Hierbij komt de ervaring van een specialist kijken die de meting kan beoordelen, de meetmethode kan bepalen, die per geval de best mogelijke kalibratieapparatuur kan selecteren, een maximaal toelaatbare meetafwijking kan berekenen en vakkundig kan adviseren over de juiste toepassing en geschiktheid voor uw situatie. Deze beschikt ook over de vaardigheid om dit duidelijk te rapporteren en te archiveren.

Flexibel

Bij Calcontrol staan de wensen en eisen van de klant altijd centraal waarbij na overleg ter plaatse de meest doeltreffende dienst wordt aangeboden die aan alle voorwaarden voldoet. Bekend met de productiedruk bij klanten en hun afhankelijkheid van de meetapparatuur stelt Calcontrol zich altijd zo flexibel mogelijk op en wordt zo nodig een werkwijze en planning overeengekomen waarbij productieprocessen zo min mogelijk worden gehinderd.

De kundige medewerkers gaan professioneel te werk en staan bekend om hun grote mate van betrokkenheid en verantwoordelijkheid bij de uitvoering van hun functie en werkzaamheden. Calcontrol streeft te allen tijde perfectie na en elk werkproces staat beschreven in een eigen kwaliteitshandboek. Daarnaast is het bedrijf VCA-gecertificeerd. Dit bij elkaar zorgt ervoor dat klanten zich graag aan Calcontrol verbinden.

Groei

Calcontrol maakte de afgelopen jaren een gezonde groei door met de verhuizing naar een groter pand en het aantrekken van extra medewerkers zodat die samen met het al bestaande team nog meer klanten optimaal kunnen voorzien van de gewenste kwaliteit. 

Meer informatie is te vinden op de website van Calcontrol BV: www.calcontrol.nl.

 

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!