home » bedrijven » Bouw »

COLT INTERNATIONAL B.V.

Logo COLT INTERNATIONAL B.V.

Korte Oijen 4
5433 NE Katwijk

Tel. (0485) 399999

E-mail: info@coltinfo.nl
Website: www.coltinfo.nl
Website: www.werkenbijcolt.nl

Colt International

Colt levert sinds 1931 een bijdrage aan een gezond, veilig en duurzaam werk- en leefklimaat

Colt is meer dan 85 jaar wereldwijd gespecialiseerd in het creëren van een gezonde, duurzame, veilige en productieve werk- en leefomgeving. Colt ontwerpt, levert en monteert systemen op het gebied van klimaatbeheersing en brandveiligheid in de industrie, utiliteit en infratechniek. Daarnaast verzorgt Colt service & onderhoud aan de installaties. 

People feel better in Colt conditions

Betrouwbaarheid, expertise en het delen van kennis met klanten zijn voor Colt belangrijke speerpunten. Colt helpt bedrijven en organisaties met integrale oplossingen die bijdragen aan een duurzame en efficiënte bedrijfsvoering door levering van innovatieve en hoogwaardige producten en diensten.

Brandveiligheid

Colt International is de expert op het gebied van rook- en warmteafvoer (RWA) en beschikt over een team specialisten dat tegemoet kan komen aan iedere eis of specifieke wens van de opdrachtgever. Colt biedt haar klanten advies, RWA-systemen voor industrie en utiliteitsbouw, parkeergarage en tunnelsystemen, overdrukinstallaties, brand- en rookschermen. Met behulp van CFD-simulaties wordt voor ieder gebouw een eigen rookbeheersingssysteem ontworpen. Zoals ook bij de Noord/Zuidlijn in Amsterdam. De Noord/Zuidlijn in Amsterdam bevindt zich grotendeels onder de grond. Om in geval van een calamiteit de stations, nooduitgangen, trappenhuizen en vluchtwegen te vrijwaren van rook en warmte, heeft Colt de engineering, levering en montage verzorgd van een groot aantal rook- en warmteafvoersystemen, overdruksystemen en stuwdrukventilatie in de tunnelbuizen.

Klimaattechniek industrie en utiliteit

Colt is van oudsher de specialist op het gebied van natuurlijke ventilatie, de meest energiezuinige ventilatiemethode die er bestaat. Maar ook warmte-uitwisselingssystemen en warmteterugwinningssystemen maken al tientallen jaren deel uit van de Colt concepten. Technieken waarmee de basis wordt gelegd voor een duurzame omgeving. 

Zo bestrijdt Colt klimaatproblemen in o.a. de metaal-, kunststof- en voedingsmiddelenindustrie. Deze laatste is helemaal in opkomst. Zo kiest Danone Nutricia voor een High Care klimaatsysteem van Colt voor de nieuwe babymelkpoederfabriek te Haps. De nieuwe fabriek wordt voorzien van de nieuwste technologieën om zo energie-efficiënt mogelijk te opereren en voedselveiligheid en de hoge kwaliteitsstandaard te garanderen. Colt International verzorgt het gehele traject, van ontwerp tot en met realisatie.

Zonwering & Louvre

Zonwering aan de buitenkant van het gebouw is een van de meest effectieve manieren om zonne-instraling in een gebouw te voorkomen en ook in de zomer aangename binnentemperaturen te bereiken. Zo installeerde Colt International op de parkeergarage van de RAI in Amsterdam grote extrusie lamellen van het type Solarfin. Het systeem zorgt voor ideale zon- regen- en lichtwering en geeft een hoge mate van daglichttoetreding voor een uitstekend visueel comfort.

Service en Onderhoud

Kwaliteit en service zijn de factoren waarmee Colt zich onderscheidt op de markt. In haar benadering staat de klant centraal. Colt beschikt over een professionele organisatie voor service, onderhoud en renovatie. Technisch adviseurs zijn dagelijks onderweg om, samen met de opdrachtgever, ter plekke vast te stellen wat er moet gebeuren om een installatie volledig operationeel te houden. Daarom levert de servicedienst van Colt geen standaard pakket aan diensten, maar wordt de serviceverlening afgestemd op de specifieke behoefte van die klant. Een garantie voor een maximaal rendement op de investering.

Interview met de onderneming

‘Door onderling in verschillende teams te werken, leren onze medewerkers van elkaar en kunnen zij hun expertise delen. Hierdoor kunnen wij systemen en diensten leveren die niet alleen voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen, maar ook de standaard voor de toekomst bepalen.’ Colt International ontwerpt, levert, installeert en onderhoud technische installaties voor brandveilige bouwwerken en klimaatbeheersing binnen gebouwen voor een veilige, gezonde, duurzame en productieve leef- en werkomgeving. Bij Colt International in Cuijk werken zo’n 100 technici in de projectorganisatie. Zij richten zich voornamelijk op het leveren van klimaat- en brandveiligheidsinstallaties en het onderhouden van deze systemen bij een breed scala aan bedrijven en instellingen. Strikte eisen ‘Wij werken veel voor bedrijven in de voedingsmiddelen- en maakindustrie, maar ook voor opdrachtgevers in de infratechniek die spoor- en wegtunnels exploiteren’, vertelt Sjoerd Boonen....

Volledig interview »